Screenshot - twitter.com/bczalgiris
Screenshot - twitter.com/bczalgiris

NBA pojačanje u Kaunasu, Ignas Brazdeikis potpisao na dve godine

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 14:02

Talentovani Litvanac se vratio u domovinu

Kako je i zvanično potvrđeno, Ignas Brazdeikis je novo pojačanje Žalgirisa. Najtrofejniji litvanski klub je sa momkom koji je rođen u Kaunasu potpisao dvogodišnju saradnju (1+1).

Brazdeikis je jako mlad napustio Litvaniju i otišao u Kanadu. Posle godine na Mičigenu izašao je na NBA draft (2019), gde su ga izabrali Sakramento Kingsi i odmah prosledili Njujork Niksima.

Izabrane vesti

Proveo je manje od dve godine između Niksa i njihove filijale u Razvojnoj ligi (Vestčester Niks), pre nego što se preselio u Filadelfiju. Nije se dugo zadržao u Pensilvaniji, a minule sezone se borio za mesto pod suncem na Floridi. Igrao je pod dvosmernim ugovorom za Orlando i Lejklend Medžik i beležio pet poena po nastupu u NBA, 20,8 u Dži ligi.

Sada će po prvi put zaigrati u Evropi. Žalgiris ga je godinama pratio i konačno uspeo da ga ubedi da se vrati kući. Uspeo je i da pobedi Baskoniju u trci za njegov potpis.

"Pratimo Ignasa već par godina i želeli smo ga u dresu Žalgirisa. On je iz Kaunasa, poseduje litvansko državljanstvo i sada ćemo ga konačno videti u bojama našeg kluba. Trener Maksvitis je već sarađivao sa njim, pa je vrlo dobro upoznat sa njegovim kvalitetima", istakao je izvršni direktor trofejnog litvanskog kluba Paulijus Motiejunas.

Ovaj 23-godišnji košarkaš je prošle godine obukao i dres državnog tima, gde je i sarađivao sa trenerom tima iz Kaunasa Kazisom Maksvitisom. Beležio je 14,5 poena i 3,5 skoka u mečevima protiv Bugarske i Češke u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ignas Brazdeikis je peto pojačanje Žalgirisa ovog leta, pošto su u klub pre njega stigli Kinan Evans, Arnas Butkevičijus, Rolands Šmits i Laurinas Birutis. Navodno je blizu prelaska u Kaunas i Kevarijus Hejs iz Burse, dok je litvanski velikan zainteresovan i za Darijusa Tompsona koji je prošle sezone branio boje Lokomotive Kubanj.


tagovi

ŽalgirisKauno ŽalgirisKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara