Vendel Karter čuva Pi Džej Vašingtona (©AFP)
Vendel Karter čuva Pi Džej Vašingtona (©AFP)

NBA večeras: Sparsi lak plen za Nikse, Vašington ima "dozvolu za pucanje" protiv Oklahome

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.12.22. | 18:29

Pet je mečeva noćas na rasporedu u NBA ligi. Mi vam donosimo nekoliko saveta za vaše tikete s njih

--


Izabrane vesti

Iako se košarkaši San Antonija ne predaju ni na jednom meču, ipak je jasno kako Gregu Popoviću i svim ostalima u klubu ove sezone nije do pobeđivanja. To pokazuje i učinak Sparsa 11-23, a s njim su na dobrom putu da dođu do jednog od poslednja četiri mesta u NBA ligi šta garantuje najveće šanse u lovu na Viktora Vembanjamu. S druge strane Niksi igraju dobro, trenutno su na 7. mestu Istoka i imaju 4 poraza u nizu, ali su pre toga imali čak osam uzastopnih pobeda, a od ove četiri zadnje utakmice dve su, protiv Čikaga i Njujorka, praktično morali da dobiju. No, nisu, pa će zato večeras da krenu po pobedu i definitivno su veliki favoriti iako igraju bez povređenog Ar-Džej Bereta. No, ionako su Džulius Rendl i Džejlen Branson puno važniji za tim od Bereta, a San Antonio u svojim redovima nema nekoga ko bi mogao da odgovori na izazove koje će im ova dvojica pripremiti.

DALAS MAVERIKS - HJUSTON ROKETS (klađenje na meč i zbir poena (224,5), tip 1 i manje, kvota 2,26)

Od početka sezone smo pisali kako ne verujemo previše ovom Dalasu jer je Luka Dončić okružen ne baš najboljim saigračima, da se tako izrazimo. No, slovenački košarkaš je spreman da sam stvori magiju kao šta ju je napravio pre neki dan kada je Njujorku ubacio 60 poena, te imao 21 skok i 10 asistencija. Dončićeve igre drže Dalas na sedmom mestu Zapada, a večeras igraju teksaški obračun protiv Hjustona šta je utakmica koju bi definitivno trebali da pobede. Kvota na jedinicu je ipak premalih 1,22 pa smo u celu priču dodali i kombinaciju s 'manje' poena na meču. Margina je 224,5, a u prethodne dve međusobne utakmice Dalas i Hjuston su zbirno postigli 193, odnosno 218 poena. Dodajmo tome činjenicu da Maveriksi igraju jednu od najboljih odbrana u ligi, a da Hjuston ima jedan od najgorih napada u ligi i dolazimo do dovoljno razloga da mislimo da neće biti puno poena na ovom meču.

EVAN MOBLI (broj poena na meču (13,5), tip manje, kvota 1,85)

Evan Mobli nas je sve oduševio u svojoj ruki sezoni kada je pokazao da će vrlo verovatno da bude velika zvezda jednog dana. No, ove sezone napadačke brojke su mu malo pale - s 15 poena po meču pao je na 14,6, a tome je sigurno razlog taj šta je u Klivlend došao veliki potrošać Donovan Mičel, pa i Mobli ima manje lopti - lani je pucao 13 lopti po meču, ove godine je na 10,5. Ništa to nije zabrinjavajuće za Klivlend, ali dobra je stvar za naše tikete, posebno kada se zna da Mobli u zadnje četiri utakmice nije prebacio večerašnju marginu. Kavalirsi večeras igraju protiv Indijane koja ima dobre odbrambene igrače pod košem pa bi se negativna serija Moblija mogla da nastavi.

PI-DŽEJ VAŠINGTON (broj poena na meču (15,5), tip više, kvota 1,85)

U nedostatku Majlsa Bridžesa i s povredama koje su imali LaMelo Bol, Gordon Hejvard i Keli Ubre, Pi-Džej Vašington se nametnuo kao jedan od najvažnijih napadača u Šarlotu. On je ove sezone na proseku od 14,8 poena po meču, šta je dosta više nego je imao prethodne (10,3), a u poslednja tri susreta posebno je bio raspoložen, pa je prosečno postizao 20 poena. Spomenimo i ono šta često ističemo - u te tri utakmice Vašington je prosečno imao 13,3 šuteva šta znači da ima 'dozvolu za pucanje' pa će i sa nešto slabijim procentima da prebaci ovu marginu, posebno jer Šarlot večeras igra protiv Oklahome koja prima dosta i dopušta protivnicima dosta prilika za otvorene šuteve.

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligapredlozzipredlozzi i tipovanjaklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara