FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Ne mora uvek tripl-dabl, Nikola očarava akrobacijama: Pas preko celog terena dva puta za minut (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 05:37

Veče je bilo rezervisano za Džamala Mareja, ali je i Jokić ostavio pečat na svojstven način

Još se istinski nisu ni slegli utisci posle Denverovog velikog trijumfa protiv Bostona i još jedne veličanstvene partije Nikole Jokića, a Nagetsi su već upisali novi trijumf. Posle neizvesnog duela sa Seltiksima, meč protiv Jute došao je kao vid relaksacije. Aktuelni šampion rutinski je trijumfovao 142:121, a srpski košarkaš meč je završio s 26 poena, osam asistencija i šest skokova.

Ostao je dvostruki MVP NBA lige na brojci od 125 tripl-dabl učinaka, ali je fascinirao sekvencom sa početka treće četvrtine, kada je dva puta u roku od minut, direktno iz auta pod svojim košem, asistirao saigračima za atraktivna zakucavanja.

Izabrane vesti

Posle velikog fizičkog i emotivnog pražnjena, ekipi iz Kolorado dobro je došla utakmica lišena bilo kakve rezultatske neizvesnosti. Svih 48 minuta Denver je vodio, a na poluvremenu imao i maksimalnih plus 34. Kao da je i sam Nikola sebi dao malo oduška posle pokazivanja dominacije u direktnom okršaju sa Kristapsom Porzingisom pre dve večeri i sada se posvetio samo finim arhitektonsko-košarkaškim projektima. Dve magične asistencije u roku od minut aktivne igre za zakucavanja Erona Gordona i Majkla Portera Džuniora obilaze svet, pa se ne može reći da je Džamal Marej sa 37 poena zasenio Jokićevo izdanje. Kanađaninu je ovo najefikasniji učinak još od osmog januara, a posebno se istakao sa šest pogodaka za tri poena iz devet pokušaja. Meč je završio uz šut iz igre 13/21.

Nikola je s pola snage izlazio na kraj s kompletnom unutrašnjom linijom Jute, a za 32 minuta na parketu imao je 12/14 u šutu za dva poena i 2/2 sa linije za slobodna bacanja. Dvocifren učinak imala su još četvorica Jokićevih saigrača. Majkl Porter Džunior dao je 19 poena, Kentavijus Koldvel Poup i Kristijan Braun po 13, a Pejton Votson 12.

Mladi Kejonte Džorž imao je na drugoj strani potpuno odrešene ruke, u utakmici u kojoj Juta nije imala šta da izgubi, pa je iz tog rasterećenja stigao i do učinka od 31 poen. Reprezentativac prošlogodišnjeg domaćina Mundobasketa Filipina - Džordan Klarkson, završio je meč sa 22 poena.

Nagetsi su zabeležili osmu pobedu od poslednjih devet utakmica, na deobi su drugog i trećeg mesta Zapadne konferencije zajedno sa Minesota Timbervulvsima, a za dve noći očekuje ih novi meč na domaćem terenu - protiv Toronto Raptorsa.

NBA

Šarlot - Bruklin 110:99

/Bridžis 24 - Tomas 31/

Detroit - Dalas 124:142

/Kaningem 33 - Dončić 39p, 10 sk, 10 as/

Golden Stejt - San Antonio 113:126

/Tompson 27 - Džonson 22/

Finiks - Boston 107:117

/Durent 45 - Tejtum 29/

Denver - Juta 142:121

/Marej 37 - Džordž 29/

Portland - Toronto



tagovi

Denver NagetsNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara