""
""

Nekada je igrao za Partizan, a sada ide u Portoriko: Kamings izašao iz penzije i vratio se na parket!

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.01.15. | 22:37

Nekadašnji plejmejker Partizana igraće za ekipu Atenijenses, a prethodni angažman imao je u sezoni 2011/12 u poljskom Prokomu

Bivši plejmejker Partizana Vontigo Kamings, koji nije igrao od 2012. godine, rešio je da se ponovo aktivira i to u ekipi Atenijenses iz Portorika. Kako su preneli lokalni portorikanski mediji, Kamings će se novoj ekipi priključiti 31. januara.

Američki košarkaš prvi treninga sa ekipom iz Manatija odraditi 2. februara, a prvi čovek kluba Feliks Rivera rekao je da očekuje da Kamings bude veliko pojačanje.

Izabrane vesti

Kamings je u Partizan došao u februara 2006. godine, a napustio ga je u leto sledeće godine. Ovaj plejmejker sa crno-belima je osvojio dve titule prvaka Srbije i jedan trofej u regionalnoj ligi.

Igrajući za Partizan u Evroligi ovaj američki košarkaš prosečno je beležio 12,9 poena i 3,4 asistencije po utakmici. Posle crno-belih, Kamings je igrao za Makabi, Estudijantes, Vojvodinu, Cedevitu, Ilisijakos, Keravnos i Prokom.

Kamingsa je kao 26. pika 1999. godine draftovala Indijana, ali ga je odmah trejdovala u Golden Stejt Voriorse. Tamo je proveo dve sezone, a onda i jednu u Filadelfiju pre nego što je imao angažmane u razvojnoj ligi. Pre Partizana, Kamings je nosio i dres Hemofarma u sezoni 2005/06.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vontigo KamingsSrbijaFK PartizanJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara