"Dani Dijez je odigrao partiju sezone"
"Dani Dijez je odigrao partiju sezone"

Nije „zvezda padalica“, već dijamant koji još može da se bruši - Dani Dijez je budućnost kraljevske garde (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.02.15. | 18:00

Temelj je izgradio, sad su na red došli „noseći zidovi“...

Dani Dijez je odigrao partiju sezone

Kada se govori o velikom sunovratu karijera košarkaša kojima su u ranoj fazi karijere predviđali let među zvezdama, knjiga je prepuna tužnih i pomalo neverovatnih priča. Sve je manje klinaca koji se odluče da svoje ime grade od temelja, već im je milije da greju klupu brojnim asovima, u nadi da će dobiti minute na kašičicu.

Izabrane vesti

Ali, razvojni put Danija Dijeza ima malo drugačiji tok. Rođeni Madriđanin iz „klase 1993“, projektovan da zajedno sa Giljemom Vivesom, Aleksom Abrinesom i Haimeom Fernandezom postane uzdanica španske košarkaše, odlučio je da krene putem kojim se ređe ide. Dete madridskog Reala svoju karijeru gradi na drugom kraju Iberijskog poluostrva, u ekipi koja ove sezone ne beleži zavidne rezultate, a prebogatom prestoničkom klubu nije ni do kolena - San Sebastijanu. Ali, da nije 21-godišnjeg bradonje, baskijski klub bi verovatno već sada bio prikucan za dno i spremao kartu za Drugu ligu...

Dijez se majstorskim partijama ove sezone ozbiljno nameće da se narednog leta definitivno vrati u matični klub i utka svoj pečat u Realovu poteru za svim trofejima. A koliki je napredak ostvario osvajač brojnih medalja u mlađim kategorijama nacionalnog tima najbolje se može videti u njegovom poslednjem izdanju, koje mu je donelo titulu najkorisnijeg igrača 20. kola ENDESA lige. 

Naime, Dijez je praktično sam odveo San Sebastijan do vrlo važne pobede nad ekipom Andore, za koju nastupaju dva bivša košarkaša Partizana - Luka Bogdanović i Nejtan Džavai. Sa 32 poena, šest ubačenih trojki iz sedam pokušaja, perfektne realizacije sa linije penala (8/8), sedam skokova i ukupnim indeksom korisnosti 36, Dijez je doživeo potpunu eksploziju, koja je samo potvrdila ono što mnogi već godinama najavljuju - da ima potencijal da postane igrač za velika dela. Direktnog konkurenta u borbi za beg sa dna ostavio je da se u društvu Manrese, Fuenlabrada i Kahasola bori za opstanak, a San Sebastijan pogurao ka sredini tabele i ostavio tračak nade da bi u preostalih 14 kola mogla da se izbori i pozicija u plej-ofu!

Dijez je ove sezone postao ozbiljan igrač, na kojeg čak i Kraljevski klub može da računa. Sa prosečnim indeksom korisnosti 15,4 nalazi se na šestoj poziciji kompletne španske lige, daleko ispred najkorisnijeg igrača Reala – Felipea Rejesa (13,9). Ujedno, on je igrač sa najboljim indeksom, u konkurenciji domaćih košarkaša! Jedanaesti najbolji strelac ENDESA lige, sa prosekom od 12 poena na 17 odigranih utakmica, Dijez je ponovo iza sebe ostavio mnoge, posebno iz matičnog kluba, a ono što najbolje zna odlično koristi – drugi je najbolji skakač lige (7,41 skok u proseku), ali i sasvim solidan procenat ubačenih trojki – 30/81 (37 odsto).

Pored toga što su dobre partije, sa dvocifrenim učinkom, njegova obaveza i rutina, treba podsetiti da je u prošlom kolu namučio upravo svoj klub i ubacio mu 14 koševa, uz šest skokova, pred svojim sugrađanima. San Sebastijan je utakmicu u prestonici izgubio, ali je dobrano namučio favorizovanog rivala - najviše zahvaljujući momku iz Madrida.

Konačne prognoze o tome kakvu bi karijeru mogao da ima Dani Dijez možemo tek dati tokom naredne sezone, kada će biti kristalno jasno da li Kraljevski klub računa na svoje dete, ili će trošiti basnoslovne sume novce za strance, koji će popunjavati njegovu poziciju.

Ali, za sada sve ide upravo onako kako je Dijez i želeo. Temelj je izgradio, sad su na red došli „noseći zidovi“.

(FOTO: Screenshot Youtube.com)


tagovi

KK Real MadridENDESA ligaDani Dijez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara