Nikola Jokić (© AFP)
Nikola Jokić (© AFP)

Nikola Jokić je najgori MVP u poslednjih 40 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 17:03

Kaže Gilbert Arenas

Odavno je postalo popularno da bivši NBA igrači na podkastima iznose svakakva mišljenja... Nekada izgleda da se takmiče koje je besmislenije i čudnije. Ipak, malo ko u ovome može da parira nekadašnjem NBA igraču Gilbertu Arenasu. Iz nedelje u nedelju nekadašnji superstar Vašingtona pronalazi način da frapira košarkašku javnost, često i zbog stavova vezanih za Nikolu Jokića, ali ovoga puta je definitivno otišao korak dalje.

U razgovoru sa Šenonom Šarpom, Arenas je istakao da je Srbin statistički najgori dobitnik MVP nagrade u poslednjih 40 godina.

Izabrane vesti

Dobro ste pročitali, Jokić, koji iz utakmce u utakmicu pomera granice realnog na NBA parketima je statistički najgori domitnik prestižne nagrade.

Pročitajte šta je Arenas rekao, a tu je i video klip da se sami uverite o čemu se radi.

"Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo", rekao je Arenas.

On se tu nije zaustavio, već je nastavio dalje da nipodaštava Jokićev učinak i ono što je postigao.

"Kada je Jokić 2021. osvojio nagradu, Denver je bio peti ukupno gledano, on je imao 26 poena, osam skokova i 10 asistencija po meču, šta je istorijski u tome? Centar koji je umalo zabeležio tripl-dabl u proseku. Zamalo, znači nije uspeo, nego je bio blizu, dali su mu. Druga MVP titula je bila kada je Denver bio na 10. mesto u celoj ligi, 28 poena, osam skokova i 13 asistencija, šta je istorijski tu".

Arenas je sve više poznat po kontroverznim izjavama. Tako je nedavno izjavio da je najbolje rešenje za NBA ligu da "zabrani dolazak evropskim igračima" zato što su "učinili ligu slabijom neigranjem odbrane". Svoj animozitet prema evropskim košarkašima, pogotovo onima iz Francuske, izneo je i nekadašnji as Bostona Pol Pirs...



tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver NagetsGilbert Arenas

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara