Viktor Vembanjama i Rudi Gober (©AFP)
Viktor Vembanjama i Rudi Gober (©AFP)

Pol Pirs udario na Evropljane: Niko ne smatra da su čvrsti, posebno ne Francuzi

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 12:01

"Oni su fini ljudi, vole peciva, druželjubivi su", kazao je bivši američki košarkaš

Dva godine zaredom Janis Adetokunbo, pa još dve Nikola Jokić. I tek onda prošle sezone Džoel Embid. Četiri od poslednjih pet MVP nagrada u NBA odneli su evropski košarkaši i kako stvari stoje i ove sezone završiće u rukama nekog od njih.

Ali ima i onih koje Evropljani nisu 'kupili' svojom igrom, štaviše... Gilbert Arenas, bivši košarkaš Golden Stejta, Vašingtona, Orlanda i Memfisa, izjavio je pre mesec dana kako NBA liga praktično propada jer glavnu reč u njoj vode igrači sa Starog kontinenta, a sličnim tonom govorio je i Pol Pirs.

Izabrane vesti

MVP finala NBA lige za 2008. godinu je gostujući u emisiji "Undisputed" bez zadrške kritikovao evropske igrače uz akcenat na dvojicu najistaknutijih Francuza u najjačoj ligi na svetu, Viktoru Vembanjami i Rudiju Goberu.

"Niko u NBA ligi ne smatra evropske igrače čvrstim, posebno ne košarkaše iz Francuske", izjavio je bivši košarkaš Bostona, Bruklina, Vašingtona i Klipersa, a onda nastavio:"Oni su fini ljudi, vole peciva, druželjubivi su", dodao je on, ističući stereotip za koji veruje da preovladava među NBA igračima.

Međutim, nije se Pirs ni tu zaustavio.

"To je moja percepcija Vembija, on nije čvrst momak. Govori 'seksi' jezikom, to nije neko koga smatramo čvrstim momkom", rekao je 46-godišnji Amerikanac o prvom piku NBA drafta iz 2023.

Potom se osvrnuo i na njegovog sunarodnika, centra Minesote Rudija Gobera, prisetivši se detalja koji se dogodio prošlog novembra.

"I onda vidim tipa kao što je Rudi Gober kako ga davi Drejmond Grin. Ti si 'defanzivac godine', ali to nikoga ne plaši", kazao je Pirs.



tagovi

Pol PirsViktor VembanjamaRudi Gober

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara