Aleksandar Rašić na meču protiv Olimpijakosa (© Star Sport)
Aleksandar Rašić na meču protiv Olimpijakosa (© Star Sport)

Okršaj protiv Olimpijakosa koji se ne zaboravlja - majstorija Rašića bi dobro došla Žocovoj ekipi u petak

Vreme čitanja: 5min | sre. 22.03.23. | 08:06

"Tada smo osetili da možemo da uradimo nešto veliko. Pobedili smo moćni Olimpijakos u neverovatnoj atmosferi, a sve posle toga je istorija", priseća se Aleksandar Rašić za Mozzart Sport pred isčekivani okršaj u petak u Štark Areni

Nema navijača Partizana koji ne odrojava dane do dolaska Olimpijakosa u Beograd. Pirejci ove sezone dominiraju Evroligom, zasluženo su prvi na tabeli, ali crno-beli se sa pravom nadaju još jednom čudu. Ekipa Željka Obradovića nastavlja svoju trku za mestom među osam najbolji, a u slučaju pobede pred rasprodatom Štark Arenom u petak (20.00), Partizan Mozzart Bet bi otvoreno napao i petu poziciju na tabeli. Biće ovo prvi okršaj Partizan Mozzart Beta i Olimpijakos u Beogradu još od novembra 2009. godine, a svaki navijači kluba iz Humske koga služi pamćenje dobro zna šta se tada desilo.

Bilo je to one sezone, kada je četa Duška Vujoševića došla čak do Fajnal-fora Evrolige, a mnogi će reći da je incijalna kapisila za sve legendarne uspehe bio baš novembarski meč protiv Olimpijakosa koji je i tada baš kao i danas bio među najjačim timovima u elitnom takmičenju. Došli su tada Pirejci u brutalnom sastavu sa imenima kao što su Džoš Čildres, Nikola Vujčić, Joanis Burusis, Jotam Halperin, Linas Kleiza, Patrik Beverli, Miloš Teodosić i Sofoklis Skocijanidis, ali sva ova velika imena nisu imala odgovor na vatrenu atmosferu Pionira.

Izabrane vesti

Skoro sedam hiljada navijača vodilo je tim Duška Vujoševića do velike pobede, a na karketu su zablistali Bo Mejkejleb, Aleks Marić, a posebno Aleksandar Rašić koji je odigrao meč karijere ubacivši 25 poena za 30 minuta na parketu.

"Sjajna utakmica, naravno da je se sećam, za mene to je bio duel koji je nama samima pokazao da možemo da uradimo zausta nešto specijalno jer je Olimpijakos bio izuzetno jak, kad se samo setim tih imena, na svim pozicijama imaju po dva vrhunska igrač. Uspeli smo da pobedimo stvarno moćnu ekipu, a posle toga je sve bila istorija", počinje Rašić razgovor za Mozzart Sport.

Slavili su tada crno-beli 86:80.

"Prvo čega se setim je atmosfera. Prepun Pionir i našeg drugog poluvremena. Mislim da su vodili na početku, bili su bolji, ali onda smo sve preokrenuli, posebno u četvrtoj četvrtini. Sećam se da sam i ja pogodio neke šuteve u serijama i stvarno je bilo veličanstveno veče. Voleo bih da se nešto slično dogodi i sada u petak. Neka 20.000 navijača vodi ovu ekipu do velike pobede".

Zanimljivo da su dva tadašnja člana Olimpijakosa i sada u ekipi. U pitanju su Kostas Sluksa i Kostas Papanikolau. Slukas je izrastao u velikog lidera Pirejaca, ali sve polazi od moćnog Saše Vezenkova koji važi za glavnog kandidata da osvoji MVP titulu. Upravo je Bugarin najzaslužniji za prvo mesto na tabeli i čak 21 pobedu u dosadašnjem delu sezone.

"Kvalitetni su, nema tu šta mnogo da se kaže. Sjajna su ekipa. Pratim Evroligu koliko god mogu, svedoci smo da zaista ima puno kvalitetnih timova, ali pokazao je Partizan da može da se nadigrava protiv svakoga, ja svakako verujem u pobedu u petak. Navijaći da momci to urade".

Partizan Mozzart Bet je trenutno sedmi na tabeli sa 16 pobeda i 13 poraza.

"Vidim da je euforija velika. Bilo je tu uspona i padova, ali to je sasvim normalno u košarci i sportu. Setite se samo kako je izgledalo u taboru Zvezde kada je Duško Ivanović došao.Tada su Zvezdini navijači bili u euforiji, izgledalo je da svakoga mogu da dobiju, ali sezona je dugačka i sve može da se preokrene. Sada je zavladala crno-bela euforija, ali igrači moraju da ostanu mirne glave. Uveren sam da znaju šta ih sve čeka, gledao sam ekipu ove sezone, imaju kvalitet, imaju trenera, imaju podršku, samo neka izađu na parket i daju sve od sebe".

Nije mogao nekadašnji reprezentativac Srbije da zaobiđe Željka Obradovića, najtrofejnijeg trenera Evope koji se vratio na klupu Partizana prošle sezone.

"Ne ide sve uvek kako se zamisli, dešavali su se porazi, bolni, ali tu je isplivao kvalitet Obradovića. Ko zna šta bi se dogodilo da on nije trener, vertovatno bi bilo otkaza ili ko zna čega, on je tu stao svojim autoritetom i znanjem, svi veruju u njega i sada vidimo plodove tog rada i poverenje. Tim zaista igra dobru košarku, ali za najveće uspehe je uvek potrebno vreme. Setite se kako je bilo u Duletovom vremenu kada je Evroliga u pitanju. Godinama su se bežili porazi, pa onda borba za Top 16, pa za Top 8, a tek kasnije je stigla ta kruna i odlazak na F4, gde smo bili na jednu loptu od plasmana u finale. Ne mogu da prognoziram šta ove ekipa može da uradi do kraja sezone, ali znam da moraju da veruju u sebe i da nastave žestoko da rade".

Rašić u pomenutoj sezoni protaknoj uspesima igrao u paru sa Lesterom Mekejlebom na spoljnim pozicijama. Sada tu crno-beli imaju Dantea Egzuma i Kevina Pantera. Dva strašna igrača koja su već pokazala da mogu da sruše evroligaše.

"Teško je napraviti neku paralelu, da je barem neko od njih bio u sistemu Duška Vujoševića pa i da kažem nešto, ili da sam ja bio kod Željka. Vidim da su se dobro snašli kod Obradovića, da imaju odličnu komunikaciju. Sada se i košarka dosta promenila, sam kocept tima".

Odgovorio je na šta tačno misli.

"Tadašnja ekipa Partizana je bila puna neafirmisanih igrača, tražili smo neko svoje mesto u Evroligi, da ostavimo trag. Sadašnja ekipa je puna momaka koji su odavno stekli reputaciju i afirmaciju, to je opet verovatno do Obradovića koji svojim autoritetom i znanjem može da privuče takve igrače. Želim im svu sreću, prvo u petak protiv Olimpijakosa, a onda i do kraja sezone, nadam se titulama". završava Rašić.

Ono što je za sada poznato je da će Štar Arena biti ispunjena do poslednjeg mesta. Iz kluba već poručuju da su sve karte rasprodate i da će košarkaška Evropa ponovo imati priliku da uživau istinskom spekaklu koji se održava na Novom Beogradu.

Olimpijakos je samo početak neverovatne serije mečeva u glasnom gradu Srbije pošto već naredne nedelje stižu španski giganti, Real Madrid i Barselona. Ali o njim tek pošto se završi duel u petak.



tagovi

KK PartizanKK OlimpijakosAleksandar Rašić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara