Još lepih vesti za Partizan iz Turske: Šabaz Nejpir uništio Fener, sad ni peto mesto nije daleko

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 20:07

Olimpija slavila sa 82:75

Još lepih vesti za Partizan iz Turske. Posle slavlja nad Anadolu Efesom, crno-belima kao šlag na tortu dolazi poraz Fenerbahčea. U poslednjem odloženom meču Evrolige milanska Olimpija slavila je usred Istanbulu sa 82:75.

Šta ovo konkretno znači za srpskog predstavnika? U najkraćem, sad ni peto mesto nije daleko, a ono bi najverovatnije značilo izbegavanje Olimpijakosa, Real Madrida i Barselone u četvrtfinalu. Fenerbahče i dalje ima pobedu više, odnosno bolji međusobni skor, ali očito da ekipa Dimitrisa Itudisa ozbiljno krizira (tri poraza u poslednje četiri utakmice) i da može da kiksne još koji put.

Izabrane vesti

Fenerbahče do kraja takmičenja igra protiv Žalgirisa i Anadolu Efesa (kod kuće), te protiv Real Madrida, Baskonije i Crvene zvezde (na strani). Da bi preskočio turski sastav, Partizan u preostalih pet utakmica mora da upiše dva trijumfa više od Kanarinaca.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da bi Crvena zvezda mogla u dobroj meri da se pita za konačan redosled, jer Fener u poslednjem kolu dolazi u Pionir. Ali o tom potom...

Sedma pobeda u poslednjih osam susreta učinila je da i klub iz Milana ima pravo da mašta o plasmanu među osam. Izgledi mu nisi sjajni, međutim s ovakvom energijom i u ovakvom naletu (plus povoljan raspored, okršaji sa direktnim konkurentima), ne treba otpisivati četu Etorea Mesine.

Fenerbahčeu je glave došao izuzetni Šabaz Nejpir. Momak koji se nekada dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom završio je meč sa 26 poena (5/8 za tri), pogađao kad je bilo najvažnije, u nekoliko navrata odbio žestoke nalete domaćina, pokazavši da nije slučajno Lebron Džejms pokazao prstom na njega dok igrao u Majamiju, zatraživši od uprave Hita da baš ovog momka izaberu na draftu.

Veoma važnu rolu kod gostiju imao je i Timoti Luvavu. On je brojao do 19.

Na drugoj strani istakao se triling Džonatan Motli - Marko Gudurić - Karsen Edvards. Motli je bio najefikasniji sa 22 koša, srpski reprezentativac ubacio je tri manje, a Edvards 16.

Od prvog do poslednjeg minuta Olimpija je imala prednost. Fener se tokom prvog dela zahvaljujući Motliju i Guduriću još nekako i držao, da bi tokom treće četvrtine Italijani prvi put otišli na dvocifrenu razliku, čime su trasirali put ka pobedi.

Za prvih pet minuta tog dela igre Manekeni su ubacili 18 koševa. Vezavši šest poena (trojka i ulaz u faul) Šabaz Nejpir je razliku podigao na 55:42.

U tim momentima Gudurić trojkom pokušava da vrati svoj tim u igru i uspeva, ali ne zadugo. Nejpir je ponovo surovo uzvratio...

Poslednji trzaj Fenera dogodio se na 1:22 do kraja. Napravil su domaći mini seriju 6:0, prišli na 75:79, da bi Bili Beron s 2+1 praktično rešio sve dileme oko pobednika. Prethodno je nekadašnji Zvezdin šuter ubacio i trojku...

PARTIZANOV RASPORED DO KRAJA LIGAŠKOG DELA

24. mart: Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos

28. mart: Partizan Mozzart Bet - Barselona

31. mart: Partizan Mozzart Bet - Real Madrid

07. april: Monako - Partizan Mozzart Bet

14. april: Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos



tagovi

Evroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara