Janis Adetokunbo (©AFP)
Janis Adetokunbo (©AFP)

Olakšanje u Baksima: MRI isključio povredu Ahilove tetive, ali...

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 14:35

Situacija sa Janisom kompleksna, svi se nadaju da stepen povrede nije ozbiljan

Oblio je leden znoj svakog navijača Milvokija kada je video Janisa Adetokunba kako posle nekoliko koraka seda na parket i drži se za mišić lista leve noge. Ubrzo pošto je dobio medicinsku pomoć, ustao je uz pomoć brata i saigrača kako bi otišao u svlačionicu i više se nije vraćao.

Milvoki je na društvenim mrežama objavio da se radi o istezanju mišića lista i da se zato najbolji košarkaš tima neće vraćati, ali se u američkoj košarkaškoj javnosti spekulisalo i o povredi Ahilove tetive sa kojom je Janis imao već problema.

Izabrane vesti

Srećom po njega i sve u Baksima, ta mogućnost je definitivno isključena posle pregleda na magnetnoj rezonanci (MRI). Njegova Ahilova tetiva je netaknuta i definitivno je reč o istezanju mišića lista.

Kako javlja dobro obavešteni NBA insajder Adrijan Vojnarovski, vreme Janisovog povratka na teren zavisiće najviše od toga koliko će brzo da mu se zaleči povreda. Ne ulazeći u stepen povrede.

Suštinski, grčki as i Baksi prošli bi najbezbolnije u datoj situaciji ako bi povreda bila prvog stepena, jer bi onda oporavak trajao između sedam i četrnaest dana. Drugi stepen bi ga od terena odvojio od tri do šest sedmica, dok bi ga treći i najviši stepen isključio iz ostatka takmičenja u ovoj sezoni.

Dakle, iako nije u pitanju Ahilova tetiva, postoji i dalje mogućnost da je sezona za Janisa gotova. No, to je zasad najmanje realna opcija. Za Bakse bi potencijalno moglo da bude poguban i eventualni Janisov izostanak na startu plej-ofa, ali o tom – potom.

Milvoki je tri utakmice pre kraja ligaške faze na drgom mestu sa skorom 48-31 i pobedom više od Njujork Niksa, pa bi na otvaranju plej-ofa mogao čak i na pobednika duela Filadelfija – Majami. Trenutno ova dva kluba zauzimaju sedmo i osmo mesto, mada su u miksu još Orlando, Klivlend i Indijana. Šampion iz 2021. u noći između srede i četvrtka igra baš protiv Orlanda na svom terenu.

Svakako, postoji opcija i da Baksi padnu niže na tabeli u odsustvu najboljeg igrača. Dugo finiš prvog dela NBA sezone nije bio ovako uzbudljiv i neizvestan...



tagovi

Janis AdetokunboNBA ligaMilvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara