Majkl Meloun i Nikola Jokić (©AFP)
Majkl Meloun i Nikola Jokić (©AFP)

Dva su pogleda na dolazak Vulvsa - Jokić: Nije velika utakmica; Meloun: Meč godine!

Vreme čitanja: 6min | sre. 10.04.24. | 09:43

“Važno je da igramo na pravimo način i ostanemo zdravi, da u poslednjim četvrtinama izgledamo kao u ovoj utakmici i što više momaka se razigra, da tako uđemo u plej-of“, rekao je prošlogodišnji MVP

Ozbiljnim pristupom u poslednjoj četvrtini Denver je isključio mogućnost nove pobede Jute i tako prekinuo niz poraza koji u Delta Centru traje pune tri godine. Još važnije od toga, branilac šampionske titule došao je ponovo u ravan sa Minesotom na skoru 55-24, pa njihov novi okršaj, u noći između srede i četvrtka (04.00) verovatno odlučuje ko će sa čelne pozicije u plej-of.

Timbervulvsi su pre desetak dana slavili u Bol Areni, to sada ne sme da bude slučaj, ako tim iz Kolorada želi da ima prednost domaćeg terena bar do kraja takmičenja u Zapadnoj konferenciji. Jer, Boston bi u eventualnom finalu imao taj benefit, pod uslovom da dođe do velikog finala.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da u taboru Nagetsa postoje dva pogleda na susret sa Vulvsima. Najbolji igrač i dvostruki MVP Nikola Jokić ne gleda na taj meč kao naročito važan, dok njegov trener Majkl Meloun nema dilemu da je to utakmica sezone.

“Ne vidim to kao naročito veliku utakmicu. Važno je da završimo prvi deo sezone zdravi. Naravno, ići ćemo na pobedu, ali ljudi samo prave od toga priču, da je to velika utakmica. Nadam se da će da biti zanimljivo, mada ne pravim od toga nešto veliko“.

Obrazložio je i zašto duel sa Minesotom ne gleda istim očima kao i ostali.

“Važno je da igramo na pravimo način i ostanemo zdravi, da u poslednjim četvrtinama izgledamo kao u ovoj utakmici i što više momaka se razigra, da tako uđemo u plej-of“.

Juta je pokazala mišiće, ali je Denver pravovremenom reakcijom uspeo da spreči eventualni ulazak u finiš na jedan posed...

“Borili su se, igrali su dobru košarku. Mi smo došli na mesto gde nismo dugo pobedili i bilo je teško. Oni su nezgodan protivnik i srećan sam što smo uspeli da pobedimo. Poslednja četvrtina ja bila jako dobra, pogotovo defanzivno, zato smo i dobili utakmicu“, rekao je Jokić.

Džamal Mari se takođe istakao sa 28 poena, po četiri asistencije, ukradene i blokirane lopte, te dva skoka. Kada on ima bar 25 poena ove sezone, Denver praktično ne gubi. Tačnije, poraženi su samo jednom. No, ono što je posebno zadivilo sve jesu njegovih pet zakucavanja u prvom poluvremenu, odnosno po četiri 'krađe' i blokade. Novinarku je zanimalo šta je Jokića više impresioniralo?

“Iskreno, tri vezane trojke koje je ubacio u bitnom momentu. Sam je napravio seriju 9:0 i to je posebno bilo dobro. Koliko je napredovao defanzivno? Ma, on samo igra za statistiku, ni ne trudi se u odbrani“, nasmejao je Jokić sve oko sebe, pa nastavio:

“On je borac, želi da igra i da se takmiči. Kada igra, ne razmišlja o povredama i svemu što je bilo. Bar se nadam da je tako, jer nam je zaista potreban“.

Denverova odbrana je dosta dobra, mada je jedan od kolega izvukao podatak da u drugoj četvrtini mahom postoji pad forme...

“To je sve normalno, u igri postoje usponi i padovi, kao i u sezoni. Ne možeš svaku četvrtinu da odigraš na visokom nivou, ali treba da počnemo da razmišljamo i o tome. Ono što igramo u poslednjoj četvrtini bih uzeo kao reper u svakoj utakmici“.

Nije tajna da je Jokić jedan od onih protiv koga rivali igraju odbranu sa najviše žara, kontakta, pa i udaraca... Sve je to teško izneti kroz toliko dugu sezonu.

“Sa tim se nosim tako što razmišljam kako želim da igram, a ne da vreme provodim u teretani i dižem tegove sa Felipeom (Ajhenbergerom, kondicioni trener prim. aut)“.

Jokić ne smatra da je utakmica sa Minesotom toliko velika, dok se Majkl Meloun nije baš saglasio sa njim.

“Već u svlačionici sam rekao momcima da nam je fokus već na Minesoti. Idemo kući, da se odmorimo i spremimo za taj meč. Igramo u našoj kući, protiv velikog rivala, koji želi da ide na vrh tabele. Dobili smo dva okršaja sa njima, čekaju nas tri utakmice do kraja i prvo mesto je i dalje u vazduhu. Idemo da se takmičimo, pa da vidimo šta će se desiti“.

On je istakao da mu se svidelo kako su njegovi momci reagovali na teškom terenu i ostvarili pobedu.

“Pucali smo iz svih oružja, nismo se zaustavljali i napravili smo veliku razliku. Samo je druga četvrtina bila problem, Juta nam je ubacila 36 poena i njihova klupa je uradila fantastičan posao. Čini mi se da je njihova klupa samo u prvom poluvremenu imala 30 poena. U nastavku susreta smo radili bolji posao u tom aspektu, generalno defanzivno smo radili dobar posao“.

Nastavila se priča o toj drugoj četvrtini, u kojoj Nagetsi zaista nisu izgledali dobro gledajući odbranu.

“Četvrta smo odbrana lige u poslednjih 25 utakmica. Odbrana nam je dobra generalno, nemoguće je da igramo odbranu tako visokog intenziteta svih 48 minuta, to nije realno. Sada nam je važno da smo pobedili, imamo još tri utakmice do kraja. Čeka nas Minesota i treba da se spremimo za taj meč dobro“.

Kada se već govori o tome, važno je istaći da je Denver spustio Jutu na samo 15 poena u poslednjoj četvrtini.

“To je izazov za nas, da igramo najbolju odbranu u poslednjoj deonici. Kada ti neko ubaci samo 15 poena uz 25 odsto šuta iz igre, to je izuzetno. Nismo dozvolili da utakmica uđe u neizvesnu završnicu, dobili smo prostor da dišemo i to smo iskoristili“.

Pohvalno je Majkl Meloun govorio o Džamalu Mariju, pogotovo u odbrambenom delu...

“On je bio naš defanzivni igrač utakmice. Po četiri ukradene i blokirane lopte, želeo je da čuva neke njihove više igrače, ušao je u meč sa tim izazovom, to je ono što želiš da vidiš. Dobro je što imao i dobar šuterski ritam, što je doprinosio našoj igri na oba kraja parketa. Njegova odbrana i pristup su na pravom nivou za ovaj momenat sezone, kada nam je plej-of iza ćoška. I dalje usklađuje svoju igru, imao je dobru minutažu, ne tražimo previše od njega, samo treba da igra svoju košarku“.

Denver je prekinuo seriju od osam poraza u Jutinoj dvorani, što predstavlja veliko olakšanje.

“Nije bilo lako. Publika je glasna, njihov tim je dobar... Ali, bitno je da pobedimo u pravom trenutku sezone. Minesota je utakmica za prvo mesto i to moramo da dobijemo. To sam rekao momcima. Pre susreta sam pričao sa momcima i pitao ih da li znaju koliko poraza imamo od timova koji imaju ispod 50 odsto uspešnosti u dosadašnjoj sezoni. Oni su rekli 15-18. Ne, samo četiri. Uradili smo dobar posao protiv ekipa koje na papiru treba da dobijemo. Sada nas čeka Minesota, to nam je utakmica godine, zato što je sledeća utakmica na listi. Svi razumemo šta nas čeka“.

Kristijan Braun sa klupe donosi određeno samopouzdanje svim stvarima koje radi za tim.

“To je slučaj sa svim našim igračima, klupa nam je dobra i posvećena, generalno smo dobro povezani kao tim. Kada neko igra dobro, cela klupa navija za njega. Kristijan je dao dobre stvari, pogađao trojke i delio asistencije, to je mnogo važno. Nebitno da li je Kristijan ili Nikola, važno je da igramo dobro i slavimo svakog kada igra dobro. To nas čini dobrom ekipom“.

RASPOREDDO KRAJA LIGAŠKO DELA

DENVER

D Minesota

G San Antonio

G Memfis

MINESOTA

G Denver

D Atlanta

D Finiks

OKLAHOMA

D San Antonio

D Milvoki

D Dalas

***NAPOMENA: D (domaćin), G (gost)

NBA

Četvrtak:

01.00: (1,02) Klivlend (35,0) Memfis (13,0)

01.30: (1,22) Atlanta (16,0) Šarlot (5,00)

01.30: (1,22) Bruklin (16,0) Toronto (5,00)

01.30: (2,95) Majami (13,0) Dalas (1,50)

02.00: (2,25) Milvoki (12,5) Orlando (1,80)

02.00: (1,05) Oklahoma (30,0) San Antonio (10,0)

04.00: (1,50) Denver (13,0) Minesota (2,95)

04.30: (2,30) LA Klipers (12,5) Finiks (1,75)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola JokićMajkl MelounNBA ligaDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara