Ostoja Mijailović (©Starsport)
Ostoja Mijailović (©Starsport)

Ostoja Mijailović: Neće biti kalkulacija, Realu nikada nećemo zaboraviti što je glasao da Partizan igra Evroligu

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.04.23. | 11:35

"Na Kalemegdanu ćemo organizovati veliki video bim, mini festival. Ako dobijemo, videću sa Željkom i igračima da tu proslavimo pobedu", dodao je predsednik Partizan Mozzart Beta

Košarkaši Partizan Mozzart Beta došli su sa dva brejka u Madridu na prag Fajnal fora. Dva puta su savladali Real u njegovom domu, a drugi susret su obeležile i nemile scene u završnici, pa je posle opšte tuče meč prekinut na 100 sekundi do kraja i pobeda pripisana crno-belima.

Prvi čovek beogradskog kluba, Ostoja Mijailović, gostovao je u jutarnjem programu TV Prva, dan nakon što je Evroliga izrekla kazne. Kevin Panter je suspendovan na dve, Matijas Lesor jednom utakmicom neigranja u elitnom takmičenju, što znači da obojica propuštaju prvi susret u Beogradu. Sa druge strane, Geršon Jabusele je završio sezonu (pet utakmica), dok Gabrijel Dek neće moći da nastupi na trećoj utakmici.

Izabrane vesti

"Bio sam tik uz ekipu, osetilo se da će se dogoditi nešto u zadnjih pet minuta. Videla se nervoza kod njihovih igrača. Imali smo slučaj sa Lesorom, koji je kažnjen sa tri utakmice u ABA ligi. Mogli smo da izgubimo dve utakmice zbog njegovog odsustva. Partizan ima kratak roster. Nemamo prava da se žalimo, poštujemo kaznu, a da li je opravedna ili ne... Pobediti dve utakmice u Madridu, veliki je uspeh za srpski klub, našu košarku. Nije se dogodilo da ih dva puta pobede dve utakmice u Madridu. Daće Bog da odemo na Fajnal-for", rekao je Mijailović.

Jabusele je dobio najstrožu kaznu jer je rvačkim zahvatom bacio na parket Dantea Egzuma, koji je tom prilikom doživeo povredu.

"Pokušavamo da saniramo povredu. Za Željka kao trenera će biti težak zadatak. Egzum je igrač velikog srca, igra uvek na 110 odsto. Daće sve od sebe. Ako naš medicinski tim sanira povredu, on će sigurno na granici bola da igra. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača. Taj igrač nam treba, on je u punom jeku karijere. Ne smemo da rizikujemo. Ako uspemo da saniramo povredu, značiće nam mnogo. Pukla je tetiva na prstu na nozi. Napukla je... To je pitanje medicinskog tima i procene doktora".

Ukoliko crno-beli dobiju prvi meč pred svojom publikom, kapiten Panter zbog suspenzije neće moći da nastupi u polufinalu završnog turnira u Kaunasu.

"Bile su kalkulacije da li će Panter igrati protiv Barselone, da mi namerno izgubimo treću. To se neće dogoditi, ići ćemo na pobedu u trećoj utakmici. Ako smo dva puta pobedili u Madridu, bez obzira što smo hendikepirani odsustvom dva ili tri ključna igrača, ali ćemo se boriti za odlazak na fajnal-for. Zaslužili smo, navijači su zaslužili. Imate 400.000 navijača u regularnom delu sezone, to je veliki uspeh za NBA ekipe, a ne za beogradsku ekipu".

Pokušava Mijailović da smiri strasti pred dolazak Kraljevskog kluba i podseća da je španski šampion glasao da se Partizan vrati u Evroligu.

"Real je jedan od šest klubova koji je glasao da Partizan igra Evroligu i to moram da kažem. To nećemo nikad zaboraviti Realu, kao ni ostalim klubovima koji su glasali za nas. Željko je sa Realom osvojio jednu titulu Evrolige. Ova situacija, nesportsko ponašanje mora biti kažnjeno. Klubovi moraju da plate. Savet je da se ovakve stvari ne dešavaju, nekima mogu životi, karijere da budu ugroženi. Morate da ptihvatite pobedu kao i poraze. Prošle godine smo ispali iz Evrokupa u zadnjoj sekundi. Šta je trebalo, da napravimo incident? Igrači su borci, daju sve od sebe. To je trenutak koji se dogodi, a svima bude kasnije žao. To se sve dogodilo u 10 sekundi. To je greška aktera učesnika. Ne sme da se događa".

Dotakao se pozitivnih i negativnih komentara na račun kluba.

"Ponosan sam što svi komentarišu KK Partizan u Evropi. Nekad su dobri, nekad ne. Razumem, kada o nekome pričate, pravite hajp i onda se brend Partizana podiže u javnosti. Ne treba da dozvolimo sebi da odgovoramo na provokacije. Razumem hrvatske komentatore jer je hrvatska košarka daleko ispod srpske. Razumem frustracije raznih komentatora. Mi ćemo da nastavimo da pravimo rezultate".

Karte za duel sa Realom su planule u rekordnom roku, a prvi čovek kluba je istakao da će biti organizovano praćenje susreta na Kalemegdanu.

"Zamolio bih sve koji zovu klub... Jednostavno nemamo karata. Zbog kazni Evrolige ne možemo da prodamo stojeća mesta. Imamo 20.400 karata. Žao mi je ljudi koji ne mogu da dođu da gledaju. Ko ne može da kupi, na Kalemegdanu na našim terenima ćemo organizovati veliki video bim. Organizovaćemo mini festival. Doći će više hiljada naših navijača. Ako dobijemo, videću sa Željkom i igračima da tu proslavimo pobedu. Svima koji dođu na Kalemegdan, platiću pivo".

Govorio je i benefitima uspešne sezone.

"Ove sezone smo napravili čudo, oborili smo sve moguće rekorde, posete, sezonske karte... Preći ćemo pola miliona u oba takmičenja. Prihodovaćemo preko šest miliona evra od karata. To je velika stvar. Bićemo drugi po zaradi kada je evropska košarka u pitanju. Prvi je Makabi. Nagrada od Evrolige je negde oko 2.000.000. Imamo podršku države kao i svih prethodnih godina, imamo sponzore. Pokrenuli smo crno-beli butik ispred Arene. Kada je dan utakmice, imamo preko 15.000 evra pazara", zaključio je Ostoja Mijailović.


tagovi

Ostoja MijailovićKK PartizanPartizan Mozzart BetDante EgzumKevin PanterMatijas LesorKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara