(©Reuters)
(©Reuters)

Pabla Lasa čeka duže odsustvo s terena

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.06.22. | 11:55

I moraće život da promeni iz korena

Šokantno je zazvučala vest da je Pablo Laso, trener košarkaša Real Madrida, doživeo infarkt. Mada, kada se pogleda koliko je to stresan posao, sa čestim „infarkt završnicama“, onda i nije tolika senzacija.

Trofejni trener je sada u bolnici na odeljenju intenzivne nege, gde se njegovo stanje motri, ali nije životno ugrožen. Ispalo je dobro kako je moglo da bude, jer kako pišu španski mediji, Laso je sam došao u bolnicu zbog bolova u grudima i na vreme se prijavio na pregled.

Izabrane vesti

Ustanovljeno je da je reagovao na vreme i spasao sebe daleko većih komplikacija. Ali ni ovako neće sve proći tako lagano. Laso će morati duže vreme da odsustvuje s terena i da život promeni iz korena. Moraće da promeni način ishrane, da pije lekove, da radi vežbe i tako bar tri meseca. Tek posle toga moći će Španac da razmišlja o odlasku na trening Kraljevskog kluba.

Podsećaju Španci da je svojevremeno Velimir Perasović kada je imao problem sa anginom pektoris bio čak sedam meseci odvojen od terena.

Real je odlučio da do Lasovog povratka ekipu trenira Ćus Mateo, prvi Pablov pomoćnik, kojem neće biti prvi put da menja glavnog trenera. U istoj ulozi, doduše dosta kraće, bio je u decembru kada je Laso imao korona virus.


tagovi

Pablo LasoKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara