Kendrik Nan (©Reuters)
Kendrik Nan (©Reuters)

PAO se izgubio u Zelenoj šumi: Nan pogađao trojke, ali i gubio lopte

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 21:04

Žalgiris savladao favorizovane goste i sačuvao nadu da bi mogao u plej-of

Tabela nagoveštava da je reč o velikom iznenađenju, pošto je šesnaestoplasirani Žalgiris savladao trećeplasirani Panatinaikos sa 80:68, ali imajući u vidu da su se Atamanovi izabranici dobro namučili da pobede pred svojim navijačima u novembarskom duelu (73:71), jasno je da Atinjanima ne odgovara tim Andree Trinkijerija.

Italijan je uspeo da prodrma ekipu svojim dolaskom pred kraj prošle godine, a sa ovom pobedom sačuvana je kakva-takva šansa da se ekipa nađe u plej-ofu Evrolige.

Izabrane vesti

Sjajno drugo poluvreme odigrali su domaćini i nakon rezultatske klackalice u prvom delu preuzeli komandu nad situacijom. Od povratka sa velikog odmora Žalgiris je konstantno bio u vođstvu i uspeo je da bez drame privede meč kraju. Najveće zasluge za večerašnji uspeh ima Kinan Evans koji je meč završio sa 24 poena i fantastičnim indeksom korisnosti: 35! Amerikanac je ubacio četiri trojke iz pet pokušaja, imao je tri skoka, pet asistencija, kao i pet ukradenih lopti.

Na drugoj strani, efikasan je bio Kendrik Nan sa 26 poena (5/7 za tri), ali je uz četiri asistencije, tri skoka, dve ukradene imao i čak sedam izgubljenih lopti. Pratili su ga Marijus Grigonis sa 15 poena (3/4 za tri) i Matijas Lesor sa 14 poena (7sk), međutim, gosti su zbirno imali 15 izgubljenih lopti, što je bilo previše da bi se dobio ovaj meč. Poređenja radi, domaćini su bili na devet.

Žalgirisu je ovo bila druga vezana, a treća pobeda u poslednje četiri utakmice. Ulazak litvanskog šampiona u formu ne odgovara Crvenoj zvezdi, pošto će Trinkijeri i njegovi igrači narednog petka gostovati u Beogradu.

PAO je ovim porazom pao sa trećeg na peto mesto, a u narednom kolu dočekuje Fenerbahče.

EVROLIGA – 25. kolo

Četvrtak:

Alba Berlin – Valensija 66:81

/Tomas 15 – Odželej 18/

Baskonija – Makabi 92:82

/Hauard 26 – Boldvin 25/

Bajern Minhen – Olimpijakos 72:76

/Ibaka 18 – Vokap 16/

Real Madrid – Asvel 86:79

/Jabusele 26 – Li 23/

Petak:

Anadolu Efes - Olimpija Milano 79:73

/Larkin 19 – Šilds 17/

Žalgiris - Panatinaikos 80:68

Crvena zvezda - Barselona (U TOKU)

Monako - Fenerbahče (U TOKU)

Virtus Bolonja - Partizan Mozzart Bet (U TOKU)




tagovi

ŽalgirisKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara