Klupa Partizana (© Star sport)
Klupa Partizana (© Star sport)

Partizan još mora da radi za trofeje koje želi - protiv Zvezde se videle sve slabosti

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.02.22. | 09:01

"Moramo na svim nivoima da vidimo zašto smo izgledali ovako kako smo izgledali", rekao je Željko Obradović posle poraza od Zvezde u finalu Kupa Koraća

Teško da neki ljubitelj košarke nije bio iznenađen senzacionalnim povratkom Željka Obradovića, prošlog leta, na klupu Partizana posle 30 godina. Najtrofejniji trener Evrope se vratio na mesto gde je sve počelo sa jednim ciljem - da vrati crno-bele u Evroligu i donese titule. Novi projekat je počeo, ali za zacrtane ciljeve je potrebno vreme kako bi se tim još uigrao, a greške ispravile. Videlo se to u finalu Kupa Koraća protiv Crvene zvezde.

Večiti rival je dominantno došao do pobede rezultatom 85:68. Nijednog momenta crno-beli nisu bili blizu pobede i to je ono što najviše bode oči kada je u pitanju igra Partizana. Drugi put ove sezone crveno-beli su zatvorili najbolje igrače kluba iz Humske i rezultatske neizvesnosti nije bilo. Svestan je ovoga bio i Obradović posle meča u Nišu.

Izabrane vesti

Moji igrači nisu bili na nivou na kojem sam mislio da će biti. Nadam se da će nam iskustvo iz ove utakmice pomoći. Moramo na svim nivoima da vidimo zašto smo izgledali ovako kako smo izgledali, rekao je Obradović.

Treba istaći da Partizan na turniru u Nišu nije mogao da računa na Jama Madara i Gregora Glasa koji se nisu našli na spisku igrača zbog pravila o broju stranaca. Uz sve to probleme su imali Matijas Lesor i Rade Zagorac koji su propustili nekoliko treninga, a tokom turnira povredio se Alen Smailagić za koga tek treba da se vidi kolika ga pauza čeka.

Međutim, prilika za osvajanje prvog trofeja ove sezone za Partizan je propuštena. Ostaju još tri fronta. ABA liga, Evrokup i Superliga Srbije. Ciljevi za crno-bele ostaju isti, napad na titule. Ipak, pitanje je koliko realno Partizan može.

Iako su crno-beli doveli velika pojačanja letos, pre svega u vidu Kevina Pantera i Zeka Ledeja,koji su stigli iz Olimpije Milana, evidentno je da se sve kockice u mozaiku nisu složile za sada. U timu ima nekoliko izrazito mladih igrača koji će tek da bljesnu, momci kao što su Alen Smailagić, Balša Koprivica, Jam Madar, Gregor Glas i Tristan Vukčević. Dok oni ne dođu do zenita na iskusnijima je da ponesu teret ove sezone. Zbog toga su dovedeni već pomenuti Ledej i Panter, ali i Rodions Kuruc i Dalas Mur, Matijas Lesor, Aleksa Avramović, dok su od prošle sezone ostali Rade Zagorac, Nemanja Dangubić uz nešto mlađeg Uroša Trifunovića.

Za sada ova kompozicija ekipe nije uspela da izađena kraj sa najjačim protivnicima ove sezone. Pre svega sa Crvenom zvezdom koja je dva puta do sada pronalazila rešenja da neutrališe najbolje igrače.

Pamti se poraz crno-belih u 8. kolu ABA lige kada je Zvezda slavila sa 71:56. Na tom meču je Panter ubacio šest poena, Ledej pet, a Kuruc se nije upisao u listu strelaca.

Jednostavno, oni moraju bolje na mečevima koji dolaze, pre svega u duelima kada se bude odlučivala sudbina o glavnom Partizanovom cilju – povratak u Evroligu. Dva su načina za to. Osvajanje Evrokupa ili ABA lige.

Još ima dovoljno vremena za sve to. Još nije ni mart mesec, ali kao što je i sam Željko Obradović istakao, potrebno je još puno rada da se dođe do željenog nivoa koji je potreban za trofeje.

Partizan trenutno stoji solidno na tabelama ABA lige i Evrokupa. U oba takmičenja je drugi. U regionalnom takmičenju crno-beli imaju 16 pobeda i tri poraza, a u Evrokupu imaju devet pobeda i četiri poraza. Ispred su Crvena zvezda i Huventud.

Sledi pauza u oba takmičenja zbog reprezentativnih mečeva, a u martu kreću novi izazovi za crno-bele.

PORAZI PARTIZANA OVE SEZONE

ABA liga

Crvena zvezda – Partizan 71:56

Partizan – Cedevita Olimpija 89:96

Partizan – Mega Mozzart 90:93

Evrokup

Andora – Partizan 61:60

Lokomotiva – Partizan 101:94

Turk Telekom – Partizan 85:71

Huventud – Partizan 92:84


tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara