Svetislav Pešić (© Star Sport)
Svetislav Pešić (© Star Sport)

Pešić: Bolje od ovoga ne umem, možda sam mogao da tražim od igrača drugačije napade

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 21:36

"Naša situacija je bila vanredna i pre ovog prozora. Ništa se nije promenilo. Znam gde se nalazimo", rekao je selektor Srbije posle poraza od Belgije

Poraz koji bi mogao da obeleži kompletne kvalifikacije za Mundobasket naredne godine. Belgija je šokirala Srbiju u Nišu, a posle utakmice Svetislav Pešić je pričao o svim problemima i činjenici da je vrlo teško igrati protiv timova koji su dugo u istom sastavu, dok se naš tim konstantno kombinuje. Ono što je sada poznato, čeka nas skoro pa nemoguća misija do kraja kvalifikacija za Mundobasket naredne godine. Moramo da pobedimo Tursku, Veliku Britaniju i Grčku, sve po dva puta.

Izabrane vesti

"Naša situacija je bila vanredna i pre ovog prozora. Ništa se nije promenilo. Znam gde se nalazimo. Biće teško sigurno. Pričao sam to i pre početka ovog prozora. Ne možemo da računamo na sve igrače, da ne kažem na najbolje. Imamo nedovoljno vremena za pripreme, to se videlo večeras. Bilo je dobrih stvari, bilo je i grešaka igrača i grešaka trenera. To je sastavni deo igre. Nismo imali kontinuitet i to se vidi na mečevima".

Dotakao se selektor Pešić i svoje uloge na utakmici i činjenici da nikada ne može da računa na iste igrače.

"Možda to neko može bolje od mene, ali ja bolje od ovoga ne mogu. Možda sam i ja morao da više tražim odgovornost tokom utakmice, da pozovem da igrači igraju nešto drugo u napadu, ali to je to. Nisam toliko loš trener, ali jednostavno kontinuitet nemamo."

Nešto opširnije se potom dotakao protivnika.

"Belgija je dugo zajedno, nije to Španija ili Francuska, ali ta uigranost, to Belgija ima. Mi to nemamo. Čestitam im, zasluženo su pobedili. Pokazali su veliku dozu samopouzdanja. Pokušali smo da velikom angažovanosti igrača da kompenzujemo neuigranost, nije nam uspelo. Moramo da vidimo kako ćemo dalje. Moramo svi zajedno da razmislimo. Svi koji su ovde i svi koji nisu ovde. Ne možemo da izađemo na teren i da pobedimo jer smo Srbija. Videli ste sa kakvim samopouzdanjem igrali Belgijanci."

Naredne utakmice kvalifikacija igraju se u avgustu. Prvo 25. dočekujemo Grčku, potom putujemo u Tursku.

"Nikada nije gotovo, nismo više nismo najbolji na svetu. Sada moramo da shvatimo da je potreban kontinuitet. Ovo je poziv za sve koji su ovde, ali i one koji nisu ovde, moramo da zbijemo redove. Mi sada svaku utakmicu moramo da pobedimo. Treba se pripremiti za to. Duže ćemo raditi kako bismo se pripremili. Prvo jeda utakmica pa druga, moramo tako da razmišljamo", podvukao je Pešić koji je tokom konferencije istakao da na ekipu nije uticala činjenica što je utakmica odložena sa nedelje na ponedeljak.


tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara