Srbija bez prava na grešku: Poznat raspored Orlova u odlučujućim borbama za Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 21:02

Početak i kraj sa domaćeg terena, prvi rival Grčka, poslednji Velika Britanija

Porazom od Belgije u Nišu (73:74) košarkaši Srbije su zakomplikovali sebi sudbinu pred narednu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo te u narednih šest susreta praktično neće imati pravo na grešku.

Orlovi su porazima od Letonije i Belgije u narednu fazu prošli sa treće pozicije i uz lošiji međusobni učinak u direktnim duelima sa obe reprezentacije te će u susretima sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom praktično biti primorana da ostvari maksimalan učinak jer samo tri od šest reprezentacija će obezbediti vizu za Indoneziju.

Izabrane vesti

Da bi se plasirali na Mundobasket 2023. godine Orlovi će morati da preteknu dva od četiri rivala kojima gledaju u leđa nakon formiranja nove grupe, što će zbog već pomenutog boljeg učinka rivala u međusobnim duelima biti posebno težak zadatak.

Situacija je ide ovako. Srbija posle šest utakmica u Grupi A ima tri pobede i tri poraza. To je dovoljno za treće mesto, a u duelima sa direktnim rivalima iz ove grupe ima samo jednu pobedu i tri poraza. To znači da idemo u novoformiranu grupu I gde nas čeka Grčka, Turska i Velika Britanija.

Pomenuti rivali stižu iz grupe B.

Računica je jednostavna. Sledi nam šest utakmica sa ovim reprezentacijama i kako sada stvari stoje moraćemo svih šest da pobedimo.

Prvi izazov u nizu izabranike Svetislava Pešića očekuje na domaćem terenu protiv Grčke 25. avgusta, a tri dana kasnije predviđeno je gostovanje Turskoj. Potom, tokom novembarskih duela predviđeno je gostovanje Velikoj Britaniji i susret sa turskom na domaćem terenu, dok će poslednje izazove predstavljati gostovanje Grčkoj i utakmica sa Velikom Britanijom u februaru naredne godine.

RASPORED SRBIJE

Prvi prozor

25. avgust: Srbija – Grčka

28. avgust: Turska – Srbija

Drugi prozor

10. novembar: Velika Britanija – Srbija

13. novembar: Srbija – Turska

Treći prozor

24. februar: Grčka – Srbija

27. februar: Srbija – Velika Britanija

TABELA DRUGE FAZE

Grčka 3-1

Letonija 3-1 (bolji međusobni skor sa Srbijom)

Turska 2-2

Belgija 2-2 (bolji međusobni skor sa Srbijom)

Srbija 1-3

Velika Britanija 1-3


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara