Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski

Pokuševski solidan, Mičel na debiju za Kavse podgrejao nadu navijača da će gledati plej-of u Klivlendu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.22. | 08:32

Dalas odmarao Dončiča, Lejkersi nisu firsirai Džejmsa...

Počeo je Aleksej Pokuševski i drugu pripremnu utakmicu Oklahome Siti kao starter i još jednom odigrao solidno - osam poena, uz šut 1-1 za dva, 5-2 za tri, jedan skok i dve asistencije za 18 minuta. Ali, Tanderi su poraženi u Dalasu čiju je pobedu prva zvezda tima Luka Dončić gledao s klupe - 96:98.

Prilično izjednačen meč prelomio je Džejden Hardi. Novajlija u ligi koji je sa 21 poenom bio najefikasniji akter duela je oko tri minuta kraja polaganjem, a zatim trojkom povukao Mavse na ispostaviće se nedostižnih 93:88.

Izabrane vesti

S nestrpljenjem su navijači Kavsa iščekivali debi velikog pojačanja Donovana Mičela koji je letos u blokbaster trejdu iz Solt Lejk Sitija stigao u Klivlend. Protiv Siksersa se videlo i zašto, iako su njihovi ljubimci u finišu ispustili pobedu u Filadelfiji (112:113). Ne samo sa 16 poena (najefikasniji kod Kavsa) Mičel im je nagovestio da je, bez obzira na to što mu treba vremena za uklapanje, realna njihova nada da će se Klivlend naći u plej ofu prvi put još od 1998. godine ne računajući sezone u kojima se tim iz Ohaja oslanjao na Lebrona Džejmsa.


Daleko više od pukog plasmana među osam najboljih na Istoku, očekuju simpatizeri Filadelfije koja titulu čeka još od 1983. godine i ere "doktora" košarke Džulijusa Irvinga, Mozesa Melouna, Morisa Čiksa... Džoel Embid (12 poena za 18 minuta) i Džejms Harden (devet poena i pet asistencija za 19 minuta) još nisu prebacili u taj mod. Ali znaju u Kemdenu da je prerano za takva izdanja...

Posle Sakramenta (105:75) i Finiks je pobedio Lejkerse (119:115). Mada, trener trener Jezeraša Darvin Ham nije želeo preterano da forisra Lebrona Džejmsa kome je samo 17 minuta bilo dovoljno da bude najefikasniji igrač meča - 23 poena. Rasel Vestrbruk, koji se više bori sa glasinama da je na izlaznim vratima, dodao je 12. Na drugoj strani Devin Buker je ubacio 22, a Dario Šarić 12 poena za 16 minuta.

Nisu treneri Bostona i Toronta (119:125) planirali da njihovi igrači rade prekovremeno. Ali tako nije mislio Džef Doutin. Momak koji je prošle sezone sakupio devet zvaničnih mečava u NBA ligi, po četiri u Golden Stejtu i Orlandu, odnosno jedan u Milvokiju, a zatim ovog leta potpisao dvosmerni ugovor sa Reptorsima, dugom dvojkom je 10,5 sekundi pre kraja pokušao da dokaže treneru Niku Nursu da bi trebalo sve više pažnje da obrati na njega i ujedno je meč uveo u dodatnih pet minuta u kojima se rezultatska neizvesnost nastavila do poslednjih 180 sekundi. A onda je Toronto nanizao sedam poena...

Na kraju, Indijana je prilično lako izašla na kraj sa Šarlotom - 122:97.



tagovi

Donovan MičelNBA ligaAleksej PokuševskiKlivlend KavalirsOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara