Dimitris Itudis (©MN Press)
Dimitris Itudis (©MN Press)

Posle Itudisovih primedbi, sudije sa treće utakmice polufinala turskog plej-ofa neće na parket do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 15:56

Trio arbitara koji su delili pravdu na trećem polufinalnom susretu Fenerbahčea i Anadolu Efesa kažnjen

Uzbudljiva polufinalna serija turske košarkaške lige dobila je novu dimenziju posle treće utakmice. Trener poraženog Fenerbahčea, Dimitris Itudis, oštro je protestovao zbog suđenja, čak i pokazivao na laptopu detalje tokom davanja izjava.

Odgovorio mu je posle i Ergin Ataman, istakao da je došao i nespreman jer nije poneo laptop, a potom je i Fenerbahče uputio zvaničnu žalbu i javno izrazio nezadovoljstvo suđenjem na trećem susretu. Stigla je i reakcija iz KS Turske, trojica sudija koji su delili pravdu na trećoj utakmici polufinala neće više suditi do kraja sezone.

Izabrane vesti

"Iako smo ekstremno zadovoljni generalnim nastupom sudija od početka sezone, odluke donete u trećoj utakmici između Anadolu Efesa i Fenerbahčea u Sinan Erdem Domu u okviru polufinala turske Super lige, uticala su na ishod meča. Iako sam uveren da nije bilo zle namere, kao potpredsednik Košarkaškog saveza, odgovoran za Centralni arbitražni komitete, lično sam veoma pogođen. Doneta je odluka da se trojica sudija koja su delila pravdu juče odmore do kraja sezone", stoji između ostalog u saopštenju turskog Saveza, koje je potpisao potpredsednik Kemal Dinčer.

Četvrta utakmica na programu je u petak, a ponovo će Anadolu Efes biti domaćin. Igra se na tri pobede, što ukazuje da Atamanov sastav ima meč loptu. Pobednik će igrati protiv boljeg iz duela Turk Telekoma i Pinar Karšijake, gde je trenutno 1-1 u seriji pred prvi meč u Izmiru.


tagovi

Dimitris ItudisKK FenerbahčeAnadolu EfesErgin Ataman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara