Foto: Barselona Tviter
Foto: Barselona Tviter

Poslednja evroligaška pojačanja - od Gasola do Hezonje i Muse

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 16:47

Pregled 15 transfera koji su obavljeni pre isteka roka

Evroligaši su imali vremena do srede 24. februara, do 18 sati, da se pojačaju igračima koji nisu igrali Evroligu ove sezone. I 13 timova je iskoristilo tu priliku. Dovedeno je 15 igrača. Eurohups je napravio presek svih potpisa, a ima različitih. Od bombi poput Pau Gasola u Barseloni, pa nadalje.

SPISAK 15 POSLEDNJIH POJAČANJA U EVROLIGI

Izabrane vesti

Aleks Tajus (Real Madrid)

Leo Vesterman (Barselona)

Džanan Musa (Anadolu Efes)

Tarik Blek (Zenit)

Kajl O´Kvin (Fenerbahče)

Ti Džej Klajn (Makabi)

Anton Ponkrašov (Himki)

Majkl Erik (CSKA)

Ife Lundberg (CSKA)

Džeremi Evans (Olimpija Milano)

Kostas Kufos (Olimpijakos)

Mario Hezonja (Panatinaikos)

Pau Gasol (Barselona)

David Krejmer (Bajern Minhen)

Krist Kumađe (Alba Berlin)

Sigurno najveće ime na listi jeste Gasol i njegov odlazak u Barselonu. Katalonci su napravili sjajan tim, imaju odličnog trenera, a Gasol je zaista pojačanje u vidu trešnjice na torti. Vratio se posle 20 godina. Igrao je za ovaj tim od 1999. do 2001. godine, a kasnije proveo 18 sezona u NBA. U NBA ligi je odigrao 1226 utakmica uz još 136 u plej-ofu, što daje ukupnu cifru od 1362. Iskustvo je druga reč za Gasola.

Barselona nije krila zadovoljstvo zbog ovog poteza. Značiće mnogo on Kataloncima i na polju marketinga, a već je krenula i prodaja dresova. Naravno, najviše se očekuje njegov doprinos na parketu. A sam Gasol stigao je u Barselonu da igra praktično za džabe gledajući košarkaške uslove. Primaće samo 6.000 evra mesečno. Pored njega u Barselonu je u ovom “prelaznom roku” stigao i Leo Vesterman koji je napustio prvo Fenerbahče. Njega je Brsa dovela pred istek roka (6. januara) za igrače koji su igrali u Evroligi ove sezone.

Klub su promenila i dvojica Balkanaca koji su se vratili iz NBA lige u Evropu. Džanan Musa je pojačao Anadolu Efes. Mario Hezonja se odlučio za Panatinaikos, klub koji je već sada u fazi pravljenja tima za sledeću sezonu. Vratio se u Evropu posle šest godina.

CSKA se našao u teškom momentu i morao je da reaguje na tržištu kako bi spasio sezonu. Zbog povrede Nikole Milutinova koji se neće vraćati na parket do kraja sezone, Armejci su doveli Majkla Erika iz Turk Telekoma. Nije to slučajan izbor jer se radi o igraču koji je nastupao u Evroligi u dve sezone noseći dres Darušafake i Baskonije.

Izuzetno zanimljiv potez na tržištu bio je i dolazak Ifea Lundberga u CSKA iz Zjelone Gore. Dimitris Itudis ga poznaje odlično iz VTB lige.

Sada kada znamo rostere timova, ko je po vašem mišljenju favorit za osvajanje Evrolige?


tagovi

Pau GasolMario HezonjaDžanan Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara