Džo Tomason (©Granada)
Džo Tomason (©Granada)

Poslednji dan prelaznog roka u Evroligi: Makabiju pojačanje iz ACB lige

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.02.24. | 13:25

Džo Tomason ide da pomogne Lorenzu Braunu

Još 48 sati za trampe u NBA ligi, još samo dan za poslednje rokade u Evroligi. S tim da njeni učesnici ne mogu više da dovode igrače iz konkurentnih klubova, već one koji su do sada sanjali elitno evropsko takmičenje ili barem nisu prošli NBA filter. Kako bilo, Makabi se snašao i u takvoj ponudi i konkurenciju na bekovskoj poziciji pojačao dovođenjem Džoa Tomasona iz španskog prvoligaša Grande.

On istina nije bio prvi pik Izraelaca sa privremenim prebivalištem u Beogradu, ali im Venecija nije prepustila Rejdžona Takera. Makabi se zato okrenuo Tomasonu, a Granada je popustila kada je dobila zadovoljavajuće obeštećenje, ne zna se tačno koje.

Izabrane vesti

Transfer je i potvrdila sama Granada, Makabi još nije, jer treba da završi papirologiju. Rok je do 18 sati po srednjoevropskom vremenu. Svakako novo pojačanje neće danas igrati protiv Anadolu Efesa u Rigi.

Tomason je ove sezone u španskoj ACB ligi u proseku beležio 14,1 poen uz 3,4 skoka i 3,4 asistencije. U Tel Avivu bi trebalo da pomogne Loencu Braunu, koji je i sam govorio da zbog problema sa leđima ove sezone igra na 70 odsto mogućnosti.

Makabi je trenutno sa učinkom od 13 pobeda i 12 poraza na desetom mestu na table Evrolige, poslednjem koje vodi u plej-in.



tagovi

KK Makabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara