Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Povreda uzela danak: Džoel Embid se bori sa mentalnim problemima

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 11:11

“Ova povreda je definitivno drugačija od ostalih“, rekao je prošlogodišnji MVP

Sve smo bliži momentu kada će se Džoel Embid vratiti na parket i izvesno je da će moći da pomogne Filadelfiji u nadolazećem plej-ofu.

Prošlogodišnji MVP je propustio poslednja dva meseca zbog povrede meniskusa levog kolena, što ga je definitivno izbacilo iz igre da odbrani najprestižnije individualno priznanje jer sve i da zaigra sada neće imati minimum od 65 utakmica kako bi ispunio kriterijum.

Izabrane vesti

Nevezano za to, povreda od koje se i dalje oporavlja imala je ozbiljan psihološki uticaj na Embida. Kaže da mu nije lako i da još pokušava u glavi da 'prebaci' loš osećaj koji zbog dugog odsustva i samog peha koji ga je zadesio.

“Ova povreda je uzela danak u psihološkom smislu. Plaćam cenu i dalje, nije bilo dobro. I dalje nisam u situaciji u kojoj bih želeo da budem, posebno psihički. Volim da igram, volim košarku i želim da se vratim. Probaću da iskoristim svaki trenutak da igram“, rekao je Embid.

Povrede su pratile novopečenog reprezentativca SAD i kroz dosadašnju karijeru, pogotovo problemi sa kolenima, ali prema njegovom priznanju sada mu je odsustvo baš teško palo.

“Iz nekog razloga, ova povreda je bila drugačija od drugih. Bio sam baš razočaran, deprimirajuće je. Trebalo mi je vremena da sve prebolim i još nisam skroz prevazišao sve to što se desilo“.

Filadelfija je od Embidove povrede pala u plej-in zonu i zauzima šesto mesto na tabeli Istoka, sa dve pobede manje od šestoplasirane Indijane. Embid je do povrede imao već dosta izostanaka sa parketa ove sezone, ali kad god je mogao da igra, bio je na MVP nivou sa 35,3 poena, 11,3 skoka i 5,7 asistencija. Odigrao je samo 34 utakmice.



tagovi

NBA ligaDžoel EmbidFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara