Nikola Jokić i Viktor Vembanjama (©AFP)
Nikola Jokić i Viktor Vembanjama (©AFP)

Sine, pazi kome lupaš blokadu! Razgoropađeni Jokić zakucao preko Vembanjame (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 05:52

Francuz spuštao roletnu, flertovao sa kvadripl-dablom, ali je ‘mali rat’ pripao srpskom centru. Izjednačio je rekord sezone i bio tas koji je prevagnuo na Denverovu stranu – 110:105

Pravo čudo je Viktor Vembanjama. Ako ga zdravlje posluži – obeležiće iduću deceniju u NBA ligi. Možda i više od toga, jer hrabrosti i samopouzdanja mu ne nedostaje. Ima toga na pretek. Ali, nekada potezi koji dižu publiku na noge znaju da budu pogubni. Francuz se zaigrao, spustio je roletnu Nikoli Jokiću i najboljem košarkašu sveta pao je mrak na oči.

Sine, pazi kome lupaš blokadu! Ume to da bude i kontraproduktivno. Viktor Vembanjama je probudio zver u Somborcu, čačnuo ga je u živac i San Antonio je dobio sve ono što nije želeo. A, i francuski vunderkind. Izazvao je reakciju, poprilično burnu. Ne viđa se često da srpski as zakucava… Ove noći jeste, i to preko Vembija. Ne samo da je dobio ‘mali rat’, nego je izjednačio rekord sezone i na koncu bio tas koji je prevagnuo na Denverovu stranu – 110:105.

Izabrane vesti

NBA liga vapila je za figurom kao što je Viktor Vembanjama. San Antonio je dobio dijamanta na brušenje, a on demonstrirao da ni kvadripl-dabl nije nemoguća misija. Flertovao je sa njim, falila mu je jedna rampa i dve asistencije. Kada je podvučena crta pored njegovog imena stajalo je – 23 poena, 15 skokova, devet blokada i osam serviranih koševa saigračima. Ali, isto tako i još jedan bitan faktor, a to je – pokretanje vulkana.

Zalepio je Nikolu Jokića, zatim dao koš i potpisao ‘smrtnu presuu’ Sparsima. Već u narednom napadu Somborac je jasno stavio do znanja ko je trenutno, ipak, najveća zverka u NBA ligi.

I bio je to samo početak, jer u nastavku je srpski centar daleko više obraćapo pažnju kako će napadati Vembija. Bio je promoćurniji, vukao bolje poteze, koristio horog… Jednostavno, više je obraćao pažnju na čuvanje lopte i računanje dokle ‘kraci’ Viktora Vembanjame mogu da dosegnu.

Pokazao je za šta je sve sposoban kada je izazvan ili bolje rečeno podsetio je sve kako to biva. Podigao je broj obrtaja i odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone. Striktno poenterski gledano – najbolju. Uz onu protiv Vašington Vizardsa. I tada i protiv Sparsa dao je 42 poena.

Novu briljantnu partiju srpski centar začinio je i sa 16 skokova i šest asistencija. Iz igre gotovo da nije izlazio, a pobedu je overio sa linije penala. Pogađao je i iz igre u prelomnim trenucima, a najveća potpora u tim momentima bio mu je Majkl Porter. Dao je trojku kada se lomilo, na 28 sekundi pre kraja, i u slavlju učestvovao sa 15 poena I 16 skokova. Kod Denvera je, pored Somborca koji je delio magične pasove kakvih se ne bi postideli ni najbolji kvoterbekovi, efikasniji bio još samo Aron Gordon sa 23.

San Antonio se najviše odlanjao na Viktora Vembanjamu, bilo ga je svuda, no nije bio prvi strelac tima. Malaki Brenam je zabeležio 24 poena, a čak sedmorica igrača tima koji predvodi Greg Popovič bili su dvocifreni. Ipak, sve skupa bilo je dovoljno samo za dramu, ne i da klub iz Teksasa sustigne Portland po broju trijumfa u Zapadnoj konferenciji.

NBA LIGA – REZULTATI:

Sreda

Toronto – LA Lejkers 111:128

/Beret 28 – Rasel 25/

Vašington – Milvoki 117:113

/Kispert 27 – Adetokunbo 35/

Majami – Njujork 109:99

/Rozijer 34 – Divinćenco 31/

Filadelfija – Oklahoma 109:105

/Ubre 25 – Holmgren 22/

Minesota – Hjuston 113:106

/Rid 25 – Grin 26/

Denver – San Antonio 105:110

/Jokić 42 – Brenam 24/

Juta – Klivlend 113:129

/Sensabu 22 – Levert 26/

Golden Stejt – Dalas 104:100

/Vigins 23 – Dončić 30/

Sakramento – LA Klipers 109:95

/Sabonis 22 – Vestbruk 20/



tagovi

NBA ligaDenver NagetsSan Antonio SparsNikola JokićViktor Vembanjama

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara