Košarkaška lopta (©MN Press)
Košarkaška lopta (©MN Press)

Probio čep u Baru, Mornar potpisao četiri pojačanja za 24 sata

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.08.23. | 19:10

Posle dugog posta, konačno stižu nova imena

Odavno u Mornaru nije bila tako neizvesna situacija kao po završetku prošle sezone. Košarkaškim kuloarima provlačila se priča o odustajanju od ABA lige, čak i o gašenju simpatičnog kluba iz Bara, ali je teška sudbina ipak zaobišla Mornar.

Istina, dugo se ništa nije čulo o dešavanjima u ekipi, sve do četvrtka popodne, kada je kao prvo pojačanje za predstojeću jesen najavljen bek Džamal Džonson (26). U naredna 24 časa Mornar je javno obelodanio još tri potpisa! Stigli su plejmejker Dvajt Mari (23), centar Makol Mavijen i dobro poznato ime u regionalnim okvirima, Milić Starovlah.

Izabrane vesti

Džonson je stigao iz koledž košarke i ovo će mu biti prvi profesionalni angažman. Igrao je za Čatanogu iz Tenesija gde je statistički imao 14 poena i 4,4 skoka. Mari je najmlađi među novajlijama Mornara. Poslednje tri godine proveo je takođe u NCAA ligi igrajući za Rajder Bronks, a proteklu sezonu završio je sa skoro 16 poena i pet dodavanja.

Mavijen ima državljanstvo Južnog Sudana, a rođen je u Kairu. Minulu godinu proveo je u bugarskom Černomorecu gde je beležio 12 poena i gotovo devet skokova.

Starovlah je prošlu sezonu proveo u Zlatiboru, a godinama je bio član Budućnosti. Nastupao je i za filijalu podgoričkog sastava, Studentski Centar.

Mornar su ovog leta napustili Marko Pecarski, Vladimir Mihailović, Luka Ščuka, Gregor Glas i Balša Živanović.


tagovi

KK MornarMornar BarKošarkaški transferiDvajt MariMakol MavijenDžamal DžonsonMilić Starovlah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara