Rade Zagorac (©Starsport)
Rade Zagorac (©Starsport)

Rade Zagorac: Prvi smo u tome da osudimo, a sutra uradimo istu ili goru stvar

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.06.22. | 12:18

„Zajedničkim naporima treba da se pronađe rešenje“, rekao je kapiten Partizana

Uzdigao se Partizan posle zaostatka 0:2 u finalnoj seriji, stigao do izjednačenja i učinio kompletno završno nadmetanje sa Crvenom zvezdom veoma uzbudljivim i privlačnim. Međutim, rovovska košarkaška borba pomalo je ostala u senci zbog svega što se dešavalo uporedo sa njom van linija terena... Prekidi, pritisci, povlačenja sudija više puta u svlačionicu, pražnjenje hale – bilo je mnogo ružnih scena, ne samo na poslednjem meču, nego i na prethodnim. Ko god bio domaćin i čije god pristalice bile na tribinama nije mnogo bitno, svakako da nije lepo gledati ovakav kraj sezone. Košarkaši su se borili za regionalni trofej i ulaznicu za Evroligu, a morali su da se opterećuju stvarima koje ne bi trebalo da budu sastavni deo praznika košarke.

Kada se prebaci fokus na sportski deo, može da se zaključi da je Partizan posle savršeno odigranog četvrtog meča u petak, imao šanse i u petom da slavi, ali je u ključnim trenucima majstorice popustio i nije ih iskoristio.

Izabrane vesti

"Hoću da čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi“, rekao je za Mozzart Sport kapiten crno-belih Rade Zagorac. „Mislim da se nismo snašli dobro u okolnostima koje apsolutno nisu dobre po regionalnu i srpsku košarku... To je nešto na čemu temeljno mora da se radi u budućnosti, kako bi ugled naše košarke rastao u sezonama koje slede. Ovo je problem koji mora da se rešava sa vrha. Zvezda nas je u takvim okolnostima nadigrala, mislim da nismo odreagovali dobro, iako smatram da smo imali veliku šansu da osvojimo titulu. Nažalost, to nismo uspeli“.

Zagorac je siguran da ovakav ambijent koji je napravljen nikome ne može da prija.

"Ne postoji pojedinac, niti bilo ko, kome ovo može da ide u prilog. Ovog puta je otišlo na njihovu stranu, a moglo je da ode i na našu“.

Kapiten veruje da crno-beli mogu samo da rastu u budućnosti.

"Sigurno da može da bude bolje. Mislim da je naša ekipa vrlo talentovana i mlada, pitanje je samo da li će i koliko dugo ostati na okupu. Verujem da će napredovati i da će u godinama koje slede uspeti da preokrene neke stvari“.

Na četvrtom meču dogodila se provokacija Uroša Trifunovića ka Zvezdinoj klupi... A sada je peta utakmica završena „revanšom“ Nikole Kalinića.

"Mislim da je naš društveni moralni problem to što više ne postoje nikakvi standardi. Ostao je samo pogled na to šta je jedna strana uradila – prvi smo u tome da osudimo, a onda smo već sutra u stanju da uradimo istu ili goru stvar, pod izgovorom da je druga strana to juče učinila, i tu nestaju sva pravila lepog i fer ponašanja. Sa druge strane zaista želim da pohvalim ponašanje i pristup svih momaka tokom cele serije u kojoj je bio poduhvat ostati razuman i korektan“.

Utakmica se zbog prekida priličnu odužila, pa su po završetku igrači Partizana želeli samo što pre da napuste bojište, nije bilo mnogo priče...

"Nije bilo vremena. Dan kasnije je tu za analizu, mislim da smo odigrali dobru seriju kroz ovih pet utakmica. Ali, očigledno da je Zvezda odigrala za nijansu bolje“.

Iako poražena ekipa nema obavezu da isprati dodelu pehara pobedniku, Rade Zagorac je zajedno sa Zoranom Savićem ostao na terenu tokom svečane ceremonije. 

"Mislim da je to moja dužnost. Zvezda nas je pošteno nadigrala i zalsužila svoju titulu. S druge strane, da nije usledila reakcija protivničkog igrača, verujem da bi svi igrači Partizana bili tu“.

Kad se sve sabere i oduzme, ispada da su svi na gubitku – od navijača, preko igrača, članova kluba, trenera, novinara... Retko ko može da uživa u nemilim scenama, koje su poraz za košarku. Neke stvari – kao što je odavno poznato – trebalo bi iz korena da se menjaju, kako bi se strasti smirile i sport došao u prvi plan.

"Mislim da je to prioritet. Ako Jadranska liga želi da se razvija i nastavi da ide ka napred, od ogromne je važnosti da nađe način kako će ove stvari ubuduće rešavati jer igrači i treneri su ti koji najviše trpe i osećaju te stvari. Zajedničkim naporima, čak i igrači koliko mogu da pomognu u svemu tome, mislim da treba da se pronađe rešenje. Poruka koju šaljemo u svet i Evropu, bojim se da je veoma otužna“, zaključio je Rade Zagorac.


tagovi

Rade ZagoracKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara