Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić za Mozzart Sport: Centra još tražimo, nismo doneli odluku; Popović i Gušić do daljeg u Zvezdi

Vreme čitanja: 5min | sub. 11.09.21. | 08:17

Šef stručnog štaba crveno-belih o dosadašnjim pripremama, planovima za novu sezonu, odluci da vrati nekoliko igrača koji su već bili na Malom Kalemegdanu, Majku Cirbesu, nedostatku pravog centra na tržištu...

Ranim jutarnjim letom u petak ekspedicija Crvene zvezde otputovala je za Minhen gde je tokom vikenda čekaju dve evroligaške kontrole uoči početka sezone koja za Crvenu zvezdu startuje 24. septembra protiv Splita u Beogradu. Sedam dana kasnije sledi i premijera u Evroligi, gde će osvajač triple krune biti gost Fenerbahčeu u Istanbulu.

Za početak - Minhen. Ekipa Dejana Radonjića od 15 časova odigraće protiv Panatinaikosa prvu kontrolnu utakmicu pred publikom, a zavisno od rezultata dan kasnije na megdan će izaći Virtus iz Bolonje ili domaćin Bajern. Kao što je ranije najavljeno, turnir u Minhenu moći će da se prati i putem televizijskog prenosa, pošto je prava za isti kupio RTS.

Izabrane vesti

Stručni štab ni tokom vikenda neće moći da računa na Ognjena Dobrića, koji je zbog povrede propustio i dosadašnje tri provere protiv FMP, Mege i Oradee. Ali je uz ekipu u Minhenu. Nejt Volters i Eron Vajt su imali problema sa stomačnim virusom, povrede vuku kapiten Branko Lazić i Marko Simonović, pa još nije sigurno u kakvom će sastavu Crvena zvezda dočekati predstojeće mečeve. Pitali smo Dejana Radonjića da nam otkrije nešto više...

“Imali smo izostanaka zbog lakših povreda, kao što je to slučaj kod Branka Lazića i Marka Simonovića. Za razliku od njih Ognjen Dobrić je još van trenažnog procesa i videćemo da li će tokom sledeće nedelje da krene s radom. I Nikola Ivanović je kuburio sa lakšom povredom, na to su se nadovezali problemi Nejta Voltersa i Erona Vajta sa stomačnim virusom... Generalno, dosta izostanaka sa treninga, ali trenutno osim Dobrića svi su u stanju da mogu da treniraju. Nadam se da će i Dobrić od sledeće sedmice da se priključi“, izjavio je Dejan Radonjić za Mozzart Sport.

Subota, 15.00: (1,70) Panatinaikos (14,5) Crvena zvezda (2,30)

Na parketu ste nešto manje od tri sedmice, kako teku pripreme?

“Rad protiče kako treba, uhvatili smo neki zalet u ovih petnaestak dana koliko smo na terenu. Mogu da kažem da sve protiče u radnoj atmosferi. Ono što smo planirali uspevamo manje-više da uradimo“, poručio je trofejni stručnjak i nastavlja:

“Remete nas malo povrede pojedinih igrača, ali se nadam da ćemo što pre da ih stavimo u funkciju tima, kako bismo iskoristili period ispred nas na najbolji mogući način“.

Crvena zvezda je u dosadašnjem toku priprema odigrala i dobila tri utakmice. Šta je to što ste mogli da vidite od svojih igrača i koliko je tim daleko od optimalne forme za početak sezone?

“Utakmice smo koristili da dobijemo na uvid stepen uigranosti ekipe, da stavimo na proveru sve ono što smo radili tokom dosadašnjih priprema. Dobili smo i odgovore na pitanja šta dalje treba raditi kako bi ekipa bila bolja. Bilo je stvari koje su dobre, bilo je naravno i onih stvari na kojima treba dodatno da se radi. Ono što nam nije omogućilo da dobijemo kompletnu sliku jesu upravo povrede koje nas muče. U svim dosadašnjim pripremnim mečevima smo imali igrače sa povredama. Nadam se da će svi igrači izuzev Dobrića biti u funkciji za turnir u Minhenu“.

Jedan od povratnika u Zvezdu - Nikola Kalinić (©KK Crvena zvezda)Jedan od povratnika u Zvezdu - Nikola Kalinić (©KK Crvena zvezda)

Crvena zvezda i pre svega stručni štab odlučio se da ovog leta u klub vrati igrače koji su ranije bili tu... Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Nejt Volters, pa Nikola Ivanović s kojim ste imali priliku da radite u Budućnosti... Da li postoji poseban razlog zašto se Zvezda odlučila za ovakav korak?

“Pre svega pokušali smo na tržištu da pronađemo rešenja koja odgovaraju potrebama tima. To smo posmatrali na taj način i tako tražili rešenja. Velike promene koje smo napravili u timu u odnosu na prošlu sezonu nisu baš najbolje u smislu kako se formira tim, ali u okolnostima koje su bile pokušali smo da na najbolji način oformimo ekipu. Reagovali smo u odnosu na situaciju, angažovali smo igrače koji su nam bili dostupni, koji imaju želju da igraju za Crvenu zvezdu. Nema nikakve veze to sa tim da li su već bili tu ili ne, odnosno da li sam lično sarađivao s nekim ili ne“.

Majk Cirbes je takođe jedan od dobro poznatih likova na Malom Kalemegdanu koji su u trenažnom procesu, otputovao je sa Zvezdom u Nemačku na turnir i biće u rotaciji... Da li se možda razmišlja o njegovom ostanku, s obzirom da dosadašnja potraga za centrom nije urodila plodom?

“Radimo aktivno na tome da u trenutnim okolnostima pronađemo najbolje rešenje. Nije nimalo jednostavna naša pozicija, treba u onom što imamo na raspolaganju pronaći nekog ko može da pomogne timu. Majk trenira s nama i videćemo kako će da se razvija situacija dalje. Pokušavamo da nađemo rešenje koje bi nam pomoglo da na što bolji način rešimo pitanje pozicije centra“.

Kao i ranijih godina osećaj rada s prvim timom Crvene zvezve osetile su mlade nade, a u rad su i dalje uključeni Nemanja Popović i Marko Gušić. Doduše, oni su ostali u Beogradu. Kako bilo, da li se razmišlja o njihovom ostanku za predstojeću sezonu?

“Mnogo bih bio zadovoljniji kada bi bilo još više mladih igrača, nego što je to bio slučaj. Popović i Gušić su tu s nama i ostaće s nama do daljeg“.

U jednoj vašoj izjavi nedavno mogli smo da pročitamo kako je potreba stručnog štaba da pronađe još centra kako bi se kompletirao tim. Da li se možda nešto promenilo posle onoga što ste videli dosad i pogotovo posle svih povreda koje su se dogodile?

“Nema nikakvog razloga za promenu mišljenja“.

Subota, 18.00: (2,15) Bajern (14,5) Virtus (1,80)

Jedna od želja Crvene zvezde (bio) je Matijas Lesor, što je potvrdio i predsednik Nebojša Čović, s tim da su pregovori odnedavno zastali. Da li se nešto promenilo na tom polju?

“U odnosu na ponudu i ono što postoji na tržištu pokušavamo da dođemo do najboljeg mogućeg rešenja. Nismo još doneli odluku“.

Pred ekipom je jak, evroligaški pripremni turnir u Minhenu. Šta je to što želite da vaša ekipa pokaže protiv Panatinaikosa, a onda Virtusa ili Bajerna u dva dana rada?

“Pripremni period se koristi da se proveri sve ono što se radilo dosad, pokušaćemo da iskoristimo utakmice da podignemo stepen uigranosti. Dobro je što ćemo na raspolaganju imati gotovo sve igrače u odnosu na dosadašnje provere. Biće jake utakmice, ali više razmišljamo o tome što imamo još nešto više od dve sedmice do početka sezone, dovoljno vremena za uigravanje. U Minhenu ćemo pokušati da uradimo neke stvari koje smo postavili unapred kao bitne, da popravimo neke greške iz prethodnih mečeva, pokušaćemo da gradimo igru i sistem“.

PRIPREMNI TURNIR U MINHENU

Subota:

15.00: (1,70) Panatinaikos (14,5) Crvena zvezda (2,30)

18.00: (2,15) Bajern (14,5) Virtus (1,80)

Nedelja:

15.00: Utakmica za treće mesto

18.00: Utakmica za prvo mesto


tagovi

KK Crvena zvezdaDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara