Nikola Kalinić i Nemanja Nedović (Foto: MN Press)
Nikola Kalinić i Nemanja Nedović (Foto: MN Press)

Rastu Zvezdine šanse: Barsa neće ponuditi novi ugovor Kaliniću

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 18:50

Katalonski klub želi da angažuje igrača sa izraženijim ofanzivnim karakteristikama na njegovoj poziciji

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović otkrio je pre nedelju dana da radi na povratku Nikole Kalinića na Mali Kalemegdan, a najnovije informacije sa Pirinejskog poluostrva mogle bi da navedu crveno-bele da se ubrzaju.

Španski Encestando piše da Barselona nema srpskog reprezentativca u planovima za narednu sezonu te da mu neće nuditi produžetak ugovora, koji ističe ovog leta.

Izabrane vesti

Iako aktuelna sezona tek treba da uđe u najzanimljiviju fazu, u katalonskom klubu uveliko kuju planove za narednu. Sa Janom Veselim nedavno su produžili ugovor, pride angažovali i Rikija Rubijaza početak do juna, ali uz nadu da će sarađivati i nakon toga – a pomenuti potezi trebalo bi da predstavljaju tek početak rekonstrukcije tima za iduću godinu.

Od košarkaša koje Rođer Grimau ima na raspolaganju samo trojici ugovor ističe na kraju sezone. Među njima je i 32-godišnji Srbin, jedini od trojice (još Džabari Parker i Oriol Pauli) o čijoj su sudbini, piše Encestando, u klubu doneli odluku.

Pomenuti medij Kalinića opisuje kao "skupo pojačanje, koje donosi mnogo kvaliteta u odbrani i skoku i iskustva na pozicijama 'tri i četiri'", ali dodaje kako je plan Blaugrane da na pomenutoj poziciji pronađe igrača sa izraženijim ofanzivnim karakteristikama te da ne vidi poentu produžetka saradnje sa njim budući da u timu već ima Đoela Paru i Aleksa Abrinesa, kao i Serđija Martinesa, koji je trenutno na pozajmici u Đironi.

Encestando dodaje da je za Kalinića zainteresovana Crvena zvezda, ali i drugi, neimenovani timovi. Podsetimo, Nebojša Čović je prošle srede otkrio kako klub već radi na Kalinićevom drugom povratku među crveno-bele.

"Moramo da se pojačamo, trebalo bi da budemo za Olimpijadu, ali reći ću za jednog... Nikolu Kalinića za koga smo mi zainteresovani. Radimo na tome. Njega nismo prodali, otišao je za džabe, imao je 1+1 i kasnili smo mu četiri ili pet plate, čovek je čekao, bilo je obećanje, nismo završili, otišao je u Barselonu. Radi se na tome, koliko može, naravno, poštujući da je on igrač Barselone, mi nismo oteli", izjavio je predsednik Crvene zvezde.



tagovi

KK BarselonaNikola KalinićKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara