Deni Avdija (Foto: AFP)
Deni Avdija (Foto: AFP)

Rekord karijere Denija Avdije kao rezultat Vestbrukovih "pretnji" (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 04:06

Izraelski košarkaš ostvario dabl-dabl učinak u pobedi nad Vizardsima, ubacivši 21 poen uz deset skokova i četiri asistencije

Odmah po završetku utakmice sa Lejkersima, u kojoj je Deni Avdija dao doprinos pobedi Vizardsa sa 17 poena, Rasel Vestbruk je nekadašnjem saigraču iz Vašingtona poručio:

Izabrane vesti

"Ubiću te ukoliko ne budeš igrao ovako svako veče. Znam za šta si sposoban”, otkrio je izraelski košarkaš nakon meča i dodao: “Velika stvar s njegove strane. Bio mi je mentor u mojoj prvoj godini i zasigurno sam mnogo naučio od njega. Daću sve od sebe da se održim na tom nivou", rekao je Avdija.

Obećano – ispunjeno. Šest dana nakon Vestbrukovih “pretnji” - partija karijere Denija Avdije. U pobedi nad Detroitom (100:97), izraelski košarkaš je ostvario dabl-dabl učinak, ubacivši rekordnan 21 poen (4/9 za dva, 3/7 za tri) – u NBA karijeri - uz deset skokova i četiri asistencije.

Da stvar bude još veća, poslednja dva poena kojima je nadmašio prethodni rekord došla su na samo 11 sekundi pre kraja meča. Avdija je prvo zabeležio skok u odbrani kojim je kompletirao dabl-dabl, a nakon faula Rodnija Mekgrudera sa linije slobodnih bacanja overio trijumf Vizardsa.

Već na poluvremenu se dalo naslutiti da će rekord večeras morati da padne. Do odlaska na odmor Avdija je ubacio čak 17 poena – do večeras samo dva puta ubacio više za celu utakmicu - uhvatio sedam lopti, upisao dve asistencije i zabeležio jednu blokadu za 19 minuta na terenu.


Međutim, u nastavku je odigrao manje, pride šutirao je značajno manje nego u prve dve četvrtine, što je rezultiralo dosta slabijim učinkom. Toliko slabijim da je već viđeni rekord postao ugrožen. Ipak, Avdija ga se na desetak sekundi pre kraja dočepao, prekinuvši niz od dva poraza svoje ekipe.

Najefikasniji u pboedničkom timu bio je Kristaps Porzingis sa 30 poena, 10 skokova tri asistencije i po dve ukradene lopte. U ekipi Vizardsa Marvin Bigli je ubacio 25, dok je tri manje imao Kejd Kaningem.

NBA REZULTATI

Subota

Šarlot - Juta 107:101

/Bridžs 26 - Mičel 26/

Detroit - Vašington 97:100

/Begli 25 - Porzingis 30/

Atlanta - Golden Stejt 121:110

/Jang 33 - Tompson 37/

Majami - Njujork 103:111

/Batler 30 - Kvikli 23/

Minesota - Dalas 116:95

/Tauns 20 - Dončić 24/

Portland - Hjuston 106:125

/Votford 19 - Grin 23/



tagovi

Deni AvdijaNBA ligaVašington Vizards

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara