Košarkaši Igokee sa trenerom Draganom Bajićem (©ABA League/Cibona/Marin Susic)
Košarkaši Igokee sa trenerom Draganom Bajićem (©ABA League/Cibona/Marin Susic)

Rezanje plate kao opomena za plej-in Lige šampiona: Igokea protiv Hapoela za plasman uz Top 16 fazu

Vreme čitanja: 4min | sre. 04.01.23. | 09:56

Posle serije loših rezultata, uprava kluba iz Laktaša reagovala

Kada je početkom decembra upisan poraz od Zadra, činilo se to samo kao jedan hladan tuš za navijače Igokee. Usledio je potom trijumf nad Nimburkom u Ligi šampiona kao najava povratka dobre forme. Međutim, na tome je ostalo. Od tada, Igokea ne zna za trijumf. Četiri utakmice i četiri poraza. Prvo od Cibone u ABA ligi (77:76), onda od Bahčešehira u Ligi šampiona (72:77), te još dva poraza u regionalnom takmičenju, od Partizana (85:96) i Studentskog centra (104:85).

Odavno klub iz Laktaša nije bio u lošijoj formi. Razlog se možda može naći i u velikom broju izostanaka što zbog povreda, što zbog bolesti, ali klub kao što je Igokea ne sme sebi dozvoliti ovako lošu formu. To se najbolje može potvrditi i reakcijom rukovodilaca tima iz Laktaša. Naime, trener Dragan Bajić i kompletan igrački kadar kažnjen je oduzimanjem polovine plate. Sigurno je sve to uzdrmalo tabor Igokee pa se očekuje pozitivna reakcija.

Izabrane vesti

"Ja sam lično sa svakim igračem pojedinačno obavio razgovor. Sa pojedincima nimalo prijatan. Na prvo mesto ću staviti kapitena Marka Jošila, sa kojim sam razgovarao vrlo otvoreno. Ima mnogo razloga za ovu lošu seriju. Nismo imali veliki broj igrača, teške utakmice, putovanja. Na sve to, dođe nam Deda Mraz za Novu godinu i pokloni nam kaznu oduzimanja 50 odsto plate. Nimalo prijatan osećaj meni kao čoveku jer se osećam poniženo, kao da svoj posao nisam radio kako treba. Gorak okus, ali šta je tu je...", dotakao se trener Dragan Bajić pomenute situacije.

Kazna bi trebalo da posluži kao svojevrstan šamar ekipi da se u nastavak sezone uđe sa mnogo većom angažovanošću. Zato će prvi test biti gostovanje ekipi Hapoela, u okviru-plej ina za TOP 16 fazu Lige šampiona. Ekipa Dragana Bajića večeras (20.00) gostuje u Holonu kod predstavnika Izraela, dok će drugi meč biti odigran 18. januara.

Meč između Igokee i Hapoel Holona možete pratiti na sajtu Mozzart Beta. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

Igokea je grupnu fazu elitnog takmičenja okončala na trećem mestu, tako da će za ulazak u osminu finala morati da preskoči još jednu prepreku. Hapoel je bio drugi u grupi sa Galatasarajem, Ostendeom i Legijom.

Prvak Izraela je veoma neugodan protivnik, što pokazuje i činjenica da im je malo nedostajalo da ostvari direktan plasman u narednu fazu.

"To je ekipa koja je do poslednjeg kola držala prvu poziciju u grupi za direktan plasman u TOP 16 fazu. Međutim, porazom od Ostendea su došli u situaciju da igraju razigravanje sa nama. Dobro su posloženi, sa jako kvalitetnim Amerikancima. Na prvo mesto ću staviti Reglanda koji je motor tima. Stvarno ih vodi individualnim kvalitetom i pruža sjajne partije. I ostali deo tima, sa Džonsonom, Džonsom, i sa još par Amerikanaca na spoljnim i centarskim pozicijama, sigurno će biti težak ispit za nas. Pokušali smo u ovih par dana da treniramo, budemo na okupu. Ima nas deset, pa ćemo videti šta i koliko možemo učiniti protiv favorizovanog protivnika", istakao je Bajić.

KO JE RIVAL IGOKEE U PLEJ-INU ZA TOP 16?

Džo Regland (©fiba.basketball)Džo Regland (©fiba.basketball)

Hapoel iz Holona je aktuelni vladar Izraela, a na drugu titulu u istoriji kluba je morao da čeka 14 godina. Dakle, 2008. godine, tadašnja generacija Hapoela je u finalu završnog turnira savladala Makabi iz Tel Aviva s rezultatom 73:72. Bio je to prekid dominacije Makabija koja je trajala pune 24 godine.

Kada je reč o Fibinoj Ligi šampiona, Hapoel Holon je u ovom takmičenju nastupio i prošle sezone kada je poražen od ekipe Tenerifa u polufinalu završnog turnira u Bilbau. Godinu dana ranije su takođe stigli do završnog turnira, igranom u Nižnjem Novgorodu, ali su tada već na startu takmičenja poraženi od San Pablo Burgosa, koji je osvojio titulu.

Prvo ime ekipe je nekadašnji plejmejker Crvene zvezde 33-godišnji Džo Regland. Amerikanac je dres crveno-belih nosio tokom sezone 2018/2019, a član Hapoela je od leta prošle godine.

Ove sezone beleži odlične brojke u svakom segmentu igre, o čemu govori podatak da je u poslednje četiri utakmice daleko najefikasniji igrač svog tima, uz dvocifren broj asistencija. Bio je i MVP Lige šampiona u oktobru.

LIGA ŠAMPIONA - BARAŽ ZA TOP 16

Utorak

Ritas - PAOK 85:62

/Foster 14 - Rajli 17/

Dižon - Peristeri 89:80

/Mekdafi 27 - Agravanis 22/

Ludvigsburg - Limož 85:81

/Dan 29 - Hokins 17/

Mursija - Pinar Karšijaka 97:92

/Dejvis 16 - Angola 41/

Sreda

18.00: (1,55) Bahčešehir (14,5) Ostende (2,70)

18.30: (1,60) AEK (14,5) Tofaš (2,55)

20.00: (1,35) Hapoel Holon (16,0) Igokea (3,50)

20.30: (1,70) Benfika (14,5) Darušafaka (2,30)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

IgokeaFIBA Liga šampionaDragan BajićHapoel Holon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara