Džo Regland (©fiba.basketball)
Džo Regland (©fiba.basketball)

Bivši košarkaš Crvene zvezde Džo Regland MVP Lige šampiona u oktobru

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 18:35

Amerikanac obeležio početak nove sezone u FIBA takmičenju

Posle rekordnog meseca, plejmejker Hapoel Holona Džo Regland izabran je za MVP-a oktobra u FIBA Ligi šampiona. Ovo mu je druga takva nagrada, nakon što je ranije ove godine osvojio titulu MVP-a marta.

Regland je predvodio izraelskog šampiona do tri pobede na startu nove sezone. Holon je deo FIBA LŠ porodice šest od poslednjih sedam sezona, ali je po prvi put startovao sa 3-0, što dovoljno govori o snazi ovog tima.

Izabrane vesti

Porazili su Legiju iz Varšave, Ostende i Galatasaraj, nastavili sa dobrim igrama koje su ih prošle sezone dovele do Fajnal fora u Bilbau. Amerikanac je do sada bio savršen. Postizao je 18,7 poena, 10,3 asistencije (prvi u takmičenju) i 5,3 skoka po utakmici.

Protiv Ostendea je levoruki košarkaš imao 31 poen i 13 asistencija. Tako je postao prvi igrač u ovom takmičenju sa 30+ poena i 10+ asistencija na jednoj utakmici.

"Dobar je osećaj biti vlasnik jedinstvenog rekorda, ali je važnije pobediti u veoma važnoj utakmici. Uradio sam sve što je bilo potrebno da moj tim izađe kao pobednik," rekao je Regland za Eurohups posle tog susreta.

Bio je to Džoov šesti dabl-dabl u karijeri na utakmicama FIBA Lige šampiona, zaostaje samo za Marselinjom Uertasom. Sa 31 poenom protiv Ostendea ubeležio je najbolji rezultat u bilo kom evropskom takmičenju, a od početka sezone 2021-22 delio je 8,1 asistenciju po utakmici u FIBA LŠ, najviše od svih igrača u tom periodu.

"Osećam da sam sposoban da postižem poene i kreiram na svakoj utakmici. Moj posao kao plejmejkera je da razumem koji stil je potreban u konkretnoj utakmici, kako bi moj tim bio uspešan. Umemo i da odigram bez lopte, šutiram ili napadam u završnici napada. Naporno sam radio da bi moja igra bila što raznovrsnika i kako bi se uklopila u bilo koju šemu ili situaciju korisnu za tim", dodao je Regland.

Bivši igrač Crvene zvezde u Holonu igra u tandemu sa iskusnik Erikom Grinom.

"Najbolji smo tandem spoljne linije u ligi, bez konkurencije. Nastavićemo to da pokazujemo, to nam je misija. Ko god nas bude čuvao, čeka ga pakao", ističe Džo Regland.

******

Od danas opet možete međusobno vezivati sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinovati sa ostatkom kompletne ponude

******


tagovi

FIBA Liga šampionaHapoel HolonDžo Regland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara