Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

SAD i Francuska u MVP ratu: Za koga će da igra Kamerunac Embid?

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.05.23. | 15:32

Ima čovek već zavidnu zbirku pasoša…

Rođen je u Jaundeu, tamo živeo sve do 16. rođendana, ali igraće za – SAD ili Francusku? I to već na Svetskom prvenstvu koje će se ove godine igrati u Indoneziji, Japanu i na Flipinima. S tim da niko još ne zna u kom će dresu nastupiti Džoel Embid.

Centar Filadelfije i aktuelni MVP američke NBA lige je jula 2022. godine dobio francuski pasoš kao “stranac… čija je naturalizacija od izuzetnog značaj”. I sve to iako u Francuskoj nikada nije živeo. Međutim, septembra iste godine dobio je i američko državljanstvo.

Izabrane vesti

Sada se košarkaški savezi dve zemlje otimaju za Embidov potpis. Kamerunce niko ni ne pominje kao mogućnost.

Znam Džoela mnogo godina, veoma je pametna osoba i neverovatno je talentovan. Čak i Džoel ima više ponuda na stolu. Mi bismo naravno bili srećni da igra za nas, ali hajde da mu damo vreme i da vidimo šta će se desiti”, rekao je Grent Hil, menadžer američkog Saveza, za italijansku Gazetu.

U Francuskoj pak žele da Embida upare sa iskusnim Rudijem Goberom i možda i bitnije – mladim Viktorom Vembanjamom, koga smatraju generacijskim talentom.

Ne verujem da će na kraju igrati za SAD. U Francuskoj ga čekamo raširenih ruku”, odgovorio je prošlog meseca bek Njujork Niksa Evan Furnije na pitanje katalonskog Mundo Deportiva.

Embid bira. Mada bi nekako najlogičnije bilo da izabere Kamerun. Izgleda da to nije opcija.


tagovi

Džoel Embidkošarkaška reprezentacija SADkošarkaška reprezentacija Francuske

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara