Janis Sferopulos (©Star Sport)
Janis Sferopulos (©Star Sport)

Sferopulos: Dali smo maksimum, nije bilo dovoljno; Na kraju sezone ćemo o tome šta treba ekipi

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 22:07

“Oni rade individualno, u poslednjem stadijumu su rehabilitacije. Uskoro se nadam, ako sve prođe dobro kao i dosad, da ćemo ih videti na parketu“, rekao je Grk na pitanje o Topiću i Tompkinsu

Crvena zvezda se oprostila od Evrolige pred svojim navijačima za ovu sezonu - porazom.

Olimpijakos je slavio u neizvesnoj završnici rezultatom 89:86, uz veliku trojku centra Mozesa Rajta koja je napravila razliku. Beogradski crveno-beli nisu uspeli da nastave malu tradiciju pobeda na zatvaranju Evrolige u svojoj dvorani, ali Janis Sferopulos kaže da nema šta da zameri svojim igračima.

Izabrane vesti

“Videli smo derbi, utakmicu u kojoj smo se borili do kraja. Olimpijakos je počeo utakmicu bolje, ali polako smo nalazili naš ritam u oba smera. U trećoj četvrtini smo uspeli da povedemo i igramo do kraja u neizvesnoj završnici. Mali detalji su rešili pobednika, jedan šut, jedna odbrana, jedan skok... Naš protivnik je pogodio, mi nismo. Dali smo maksimum, ali nismo uspeli da pobedimo. Nemam šta da zamerim igračima, dali su sve od sebe. U zaključku, želim da se borimo u poslednjim utakmicama prve faze ABA lige i Evrolige, a onda da se fokusiramo na plej-of regionalnog takmičenja“, izjavio je Sferopulos.

Grčki stručnjak je iskoristio priliku da ukaže duboko poštovanje legendarnoj generaciji Crvene zvezde koja je pre 50 godina osvojila Kup pobednika kupova.

“Želeo bih da iskažem veliko poštovanje koji su postigli ovaj uspeh, koji su odveli klub na top nivo evropske košarke. Ovo je događaj o kojem navijači svih generacija treba da znaju i jako je važan momenat za istoriju kluba“

Na pitanje šta je nedostajalo Crvenoj zvezdi da preokrene utakmicu u svoju korist odgovorio je:

“Pre svega, treba ti i malo sreće u ovakvim utakmicama. Videli smo da je njihov centar pogodio trojku u momentu kada se lomila utakmica. Moramo da popravimo detalje na kraju, da budemo fokusirani više u napadu i da donosimo prave odluke“.

A, da li već zna koje su to male stvari koje nedostaju da bi sledeća sezona bila bolja?

“Dobro pitanje, ali nije momenat za odgovor. Sačekajmo kraj sezone, pošto imamo još utakmica“.

Prokomentarisao je i poslednji napad Crvene zvezde, kada je Rokas Giedraitis promašio ceo koš...

“Prva opcija je bio Nedović i ako bi se odbrana fokusirala na njega, što se i desilo, tražili smo Giedraitisa“.

Za kraj, još jednom o Nikoli Topiću i Treju Tompkinsu...

“Oni rade individualno, u poslednjem stadijumu su rehabilitacije. Uskoro se nadam, ako sve prođe dobro kao i dosad, da ćemo ih videti na parketu“.

Zvezda u nedelju od 18 časova gostuje Splitu na zatvaranju ABA lige, a zatim u četvrtak ide na noge Efesu za kraj Evrolige.


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara