Janis Sferopulos (Screenshot - Youtube.com)
Janis Sferopulos (Screenshot - Youtube.com)

Sferopulos kratak: Nisam zadovoljan kako smo odigrali u napadu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 22:50

"Počeli smo dobro, nismo uspeli da održimo željeni tempo, borili smo se bili blizu... Mogli smo da izvučemo više", dodao je grčki stručnjak

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili borbu na evro-sceni posle kraće pauze zbog kup takmičenja i FIBA prozora za reprezentacije, ali nisu se najbolje snašli. Bez pomoći povređenog Miloša Teodosića, pali su ponovo u Minhenu. Bajern je zasluženo slavio u BMW Parku 74:66 i zadržao šanse za plasman u plej-in, dok su crveno-beli napravili još jedan veliki korak unazad.

Uprkos dobrom početku i 19 poena do sredine prvog perioda, napad uglavnom nije funkcionisao, pa ni solidna odbrana nije pomogla da se obezbedi pozitivan rezultat. Trener Janis Sferopulos je posle meča kratko izneo utiske na konferenciji za medije i upravo igru na protivničkoj polovini apostrofirao kao jedan od glavnih razloga za 17. poraz u Evroligi ove sezone.

Izabrane vesti

"Počeli smo utakmicu dobro, imali dobar ritam u odbrani i napadu, bili koncentrisani da sprovedemo plan u delo. S druge strane, Bajern se brzo vratio, za poslednja tri minuta u prvoj četvrtini... Nismo uspeli da održimo željeni tempo i Bajern je od tog trenutka imao kontrolu. Borili smo se da se vratimo, bili smo blizu... U svakom slučaju, interesantna utakmica, sa mnogo promena momentuma. Važno je što smo uspeli da svedemo minus od 11 poena na dva. Mašili smo otvorene šuteve, polaganja, pamtim Bolombojev promašaj u tranziciji... Bajern je zaslužio da pobedi, ali mogli smo da izvučemo više. Moramo da napredujemo, nisam zadovoljan kako smo odigrali u napadu", rekao je Janis Sferopulos.

Crveno-beli se sada okreću obavezama u ABA ligi, pošto će u nedelju gostovati u Baru ekipi Mornara (21.00). Na sedam kola do kraja u Evroligi imaju učinak 10-17, kaskaju tri trijumfa za poslednjom pozicijom koja vodi u plej-in. Šanse za iskorak u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu ostale su još samo u teoriji.



tagovi

KK Crvena zvezdaJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara