(Photo: SC Derby/Filip Roganovic)
(Photo: SC Derby/Filip Roganovic)

Studentski Centar slomio Split u poslednjoj četvrtini i učvrstio se u plej-of zoni

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.03.23. | 22:10

Ekipa iz Podgorice serijom 12:0 u četvrtoj deonici prelomila utakmicu i stigla do desete pobede u ABA ligi

U senci večitog derbija u ABA ligi je u ponedeljak odigrana još jedna utakmica. Studentski Centar je u Podgorici ubedljivo savladao Split u direktnoj borbi za mesto u plej-ofu – 96:84.

Imao je hrvatski klub priliku da se izjednači za večerašnjim rivalom na tabeli, samo pobeda je delila dva tima, ali je podgorička ekipa na krilima tandema Danilo TasićFlečer Megi dobila i drugi okršaj dva tima i učvrstila se na osmoj poziciji.

Izabrane vesti

Domaćin je utakmicu prelomio u poslednjih desetak minuta. Nakon tri izjednačene trećine u kojima nijedan tim nije uspeo da se značajnije odlepi, Studentski centar je na startu četvrte deonice napravio seriju 12:0 kojom su slomili otpor gostiju.

Najefikasniji košarkaš u redovima Studentskog Centra bio je Tasić sa 21 poenom, Megi je ubacio jedan manje, a dvocifreni su bili i ostali članovi startne petorke. Drežnjak je ubacio 17, Hadžibegović 15, a Pavićević 12.

Na suprotnoj strani istakli su se Mavra i Nelson koji su udruženim snagama Splitu doneli polovinu poena na večerašnjem susretu. Mavra je ubacio 24, Nelson 18, a dvocifren je u redovima gostujućeg tima bio još Šorter koji je ubacio 12.

Studentski Centar je posle 21. kola osmoplasiran sa deset bodova, dok je Split odmah iza sa osam pobeda.



tagovi

Studentski centarKK Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara