Ti-Džej Šorts (©Evrokup)
Ti-Džej Šorts (©Evrokup)

Ti-Džej Šorts MVP Evrokupa

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.04.24. | 13:32

U tekućoj sezoni prosečno po meču beleži 18 poena, 7,5 asistencija i 3,3 skoka

Kao što je i bilo očekivano, plejmejker ekipe Pariza, Ti-Džej Šorts (26), proglašen je za MVP ovogodišnjeg izdanja Evrokupa. Američki košarkaš makedonskih papira je bio motor francuskog predstavnika i glavni razlog zašto je tim iz prestonice u svojoj drugoj sezoni u drugorangiranom evropskom takmičenju došao do finala sa najboljim skorom od svih ekipa (20-1).

Šorts je u svojoj ruki sezoni prosečno po utakmici beležio 18 poena, 7,5 asistencija (najbolji asistent takmičenja) i 3,3 skoka uz indeks korisnosti 23,4. Statistika dostojna laskavog priznanja koje će mu bez ikakve sumnje na leto drastično podići cenu i privući evroligaške ekipe. Još više ako Pariz uspe da osvoji titulu u seriji protiv Burga.

Izabrane vesti

Takođe, momak iz Kalifornije je uvršten u idealnu petorku takmičenja, a ujedno je postao prvi laureat koji stiže iz redova jednog francuskog tima.

Šorts je u dosadašnoj karijeri sem Pariza igrao još za letonski Ventspils, Hamburg, Krajlshajm i Bon, a od 2022. nastupa za reprezentaciju Severne Makedonije.








tagovi

Ti Džej ŠortsKK ParizEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara