"Marko Ivanović (levo)"
"Marko Ivanović (levo)"

U Čačku zadovoljni polusezonom i tvrde: Nećemo rasturati ekipu

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.01.14. | 18:17

Direktor Marko Ivanović ističe da cilj ostaje plasman u Superligu

Marko Ivanović (levo)Košarkaši Borac Mozzart Sporta su takmičarsku 2013. godinu završili na deobi prvog mesta sa FMP-om i Crnokosom, a uspeh su upotpunili plasmanom na  finale Kupa Koraća, pa je i logično što je direktor Marko Ivanović zadovoljan celokupnom situacijom u klubu, iako podvlači da ima prostora za napredak.
"Prvi deo sezone je uspešno zavšen, a postavljeni ciljevi se polako ostvaruju na svim poljima", kaže Ivanović.
"Pažljivo ćemo povlačiti naredne poteze, pošto smo ostali bez Nemanje Protića koji je prešao u podgoričku Budućnost. I dalje želimo plasman u Super ligu, imamo pravo na četiri licence, odnosno angažovanje četvorice igrača. Naravno finansije diktiraju dovođenja, a i nećemo remetiti postojeći tim koji sigurno ima još rezerve".

Već drugog dana 2014. godine nastavljate sa pripremama za  novi deo prvenstva.
"Trenutno su Šljivančanin i Cvetković van stroja, ali se nadam da će zalečiti povrede. Imamo i pripremnu utakmicu pred meč sa Vojvodinom. Igraćemo sa kraljevačkom Slogom 5. januara. U Novom Sadu smo dobili duel i sad ništa osim pobede i pune dvorane nije u našim mislima".

Izabrane vesti

Borčeva hala je uglavnom ispunjena do poslednjeg mesta.
"Iskreno, mislim da smo najgledanija ekipa KLS-a, u prvom delu šampionata. Tako će biti i u nastavku sezone, dugujemo zahvalnost navijačima zbog razumevanja naših oscilacija tokom nekih utakmica. Imali smo punu podršku publike i žao mi je što ćemo u januaru samo jednu utakmicu igrati u našoj dvorani".

Finalni turnir Kupa Koraća je neka vrsta testa pred Super Ligu.
"Svima je jasno da timovi iz Košarkaške Lige Srbije ne mogu da se nose sa Jadrancima. Žreb je dirigovan i samo nekom izuzetnom igrom može da se napravi iznenađenje. Partizan i Zvezda će igrati finale, a mi moramo da napravimo promociju kluba, sponzora, grada i regiona. To je nagrada za naš trud. Sigurno se unapred nećemo ni predavati".

Ekonomska kriza je prisutna u svim klubovima, pa tako i u Borcu.
"Dugujemo veliku zahvalnost kompaniji MOZZART koja  je naš generalni sponzor. Nadam se da delimično vraćamo ono što je u nas uloženo. Takođe, Borac MOZZART Sport ne bi mogao da funkcioniše i da isplaćuje neka dugovanja nastala u ranijem periodu, da  nije bilo lokalne samouprave i firmi poput Telekoma, Auto Čačka, Čačanske banke, Srbijagasa, PS-a, Les Folijesa, Dajrekt Medije, Progresa i ostalih. Za nas je svaki sponzor i donator veliki i svima dugujemo zahvalnost".

Sigurno da Borac MOZZART Sport zaslužuje da igra i zapaženiju ulogu u srpskoj košarci.
"Borac je iznedrio niz veličina poput Mišovića, Kićanovića, Obradovića… i još trideset reprezentativaca. Po tome zaslužujemo i bolju ulogu, ali dok imamo obaveze koje su nastale u nekom ranijem periodu, pre dolaska kompanije MOZZART, ne možemo praviti veći korak. Polako servisiramo obaveze iz predhodnog perioda, tekuća potraživanja i mislim da smo na pravom putu".

Opredeljenje je da Borac Mozzart Sport crpi igrače iz sopstvenog pogona i regiona.
"Pored toga što ćemo svake godine ići na Super ligu, težimo da izbacimo po jednog mladog igrača. Klubovi ne mogu da žive od prodaje košarkaša, prošlo je vreme kad je recimo Hemofarm inkasirao značajna sredstva od prodaje Miličića. Nadamo se da će se društvo i situacija popraviti, naša želja je da stvaramo igrače za veći klub, gde bi svi bili zadovoljni. Mukotrpan je posao svaranje budućih reprezentativaca i nekad prođe više godina da se izbaci igrač visoke klase".

Juniori su prošle sezone igrali na finalnom turniru, a ove godine kadeti su članovi Kvalitetne lige.
"Ima prostora za nadogradnju, cilj je da se popuni juniorska selekcija za sledeću sezonu. Kadeti mogu i više, imamo igrače poput Jovančevića, Popovića, Čarapića i Radovića koji su bili sa reprezentativnim selekcijama. Iz kvantiteta dolazi kvalitet, mi smo negde na polovini, moraćemo da uložimo mnogo truda i rada da se sve  napravi onako kako treba", spreman je na naporan rad Marko Ivanović.

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

Marko IvanovićklsKK Borac ČačakBorac MOZZART Sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara