Unikaha i Tenerife u prvo šeširu pred plej-of

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 21:50

AEK će među nepovlašćene

Još kolo pre kraja druge grupne faze se znalo da su Unikaha i AEK obezbedili plasman u četvrtfinalnu seriju plej-ofa FIBA Lige šampiona.

Danas su u poslednjem kolu u direktnom okršaju odlučili o prvom mestu u grupi i ko će u žrebu biti među povlašćenima, a ko među nepovlašćenima. Unikaha je opravdala ulogu favorita, pobedila žuto-crne 75:65 u Atini i biće u prvom šeširu na žrebu.

Izabrane vesti

Osvajač Kup kralja i po mnogima prvi favorit takmičenja je demonstrirao moć iako to krajnji rezultat ne govori. Od prvog do poslednjeg minuta nisu dozvolili domaćem timu da povede i na kraju su zasluženo slavili.

Vođstvo Unikahe sve do poslednjih poena na meču nije bilo dvocifreno. AEK je održavao priključak i svakoj od četiri četvrtine uspeo po jednom da dođe do izjednačenja i namiriše preokret. Ali ne i da pređe u vođstvo.

Svih 11 Unikahinih košarkaša koji su igrali večeras se upisalo u strelce. Najefikasniji je bio Tajson Karter sa 15 poena, dok je Dario Brizuela ubacio 13. U domaćem timu je bolji od ostalih bio Akil Mičel sa 14 poena.

A da u četvrtfinalu ne gledamo repreizu finala Kupa kralja, potrudili su se i košarkaši Tenerifea. Oni su prvo mesto u svojoj grupi overili pobedom nad Darušafakom kući 75:71. Najnovije pojačanje Leandro Bolmaro je počeo da se uigrava i bio najefikasniji u timu sa Kanara postigvaši 15 poena. Pratili su ga veterani Šermadini sa 15 i Satoranski sa 11 poena. Drugo mesto u grupi je pripalo Mursiji koja je u Bilbau slavila 71:67.

Sutra se završava grupna faza i biće poznati svi učesnici četvrtfinalne plej-of serije.




tagovi

FIBA Liga šampionaUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara