Nemanja Nedović (©MN Press)
Nemanja Nedović (©MN Press)

Uzalud sjajni Nedović, Žalgiris razbio PAO; poraz Baskonije od Makabija pred gostovanje u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.03.22. | 22:06

Jurij Zdovc konačno naštimovao sastav iz Kaunasa, izabranici Nevena Spahije pali u neizvesnoj završnici u Tel Avivu

Dočekao je desetkovani Panatinaikos ekipu Žalgirisa u odloženom susretu 18. kola Evrolige. Gosti su dokazali da su u sjajnoj formi, pa su ubedljivo slavili u Atini - 96:83.

Vratili su se Jorgos Papajanis i Okaro Vajt na teren, ali to nije pomoglo četi Dimitrisa Priftisa da posle Crvene zvezde u OAKA Areni sruši i litvanskog šampiona. Još jedna odličan meč odigrao je Nemanja Nedović, ubacio 23 poena, ali ekipa Jurija Zdovca je kontrolisala situaciju na parketu od prvog do poslednjeg minuta.

Izabrane vesti

Vezao je Žalgiris treću pobedu u elitnom takmičenju, posle Monaka i Reala savladao i Atinjane, ali nakon 25 utakmica ima samo šest trijumfa (19 poraza). PAO je ostao na sedam recki, uz 18 poraza. Jasno je da obe ekipe teško do plej-ofa, sve i da se obrišu mečevi ruskih timova, što je nagovešteno nakon uvođenja suspenzije Zenitu, CSKA i Uniksu zbog rata između Rusije i Ukrajine.

Uvodni kvartal gosti su dobili sa 29:10 i postalo je prilično jasno da se Panatinaikosu ne piše dobro. Sačuvali su višak do poluvremena, održavali prednost bez većih problema i u nastavku, te su na kraju zasluženo došli do pobede. Ubacili su 11 trojki iz 26 pokušaja, imali odličnih 63,4 odsto za dva poena (26/41) i pogodili svih 11 hitaca sa linije penala. Imali su i poptunu kontrolu skoka, uhvatili 10 lopti pod protivničkim košem (31:19).

Blistao je Edgaras Ulanovas sa 22 poena i indeksom 29. Ispratio ga je sa dabl-dablom Žofri Lovernj (17 poena i 12 skokova), dok je Tajler Kavana bio za skok kratak da takođe dođe do dvocifrenog učinka u dve statističke kolone (15 poena). Istakao se i iskusni Arturas Milaknis sa 16 poena (4/7 za tri).

Nedovića je u poraženoj ekipi ispratio Hauard Sent Ros sa 16 poena, dok je Jorgos Papajanis dodao 11 uz sedam uhvaćenih lopti.

Daleko neizvesnije bilo je u Tel Avivu, gde je Makabi ugostio Baskoniju. Posle velike borbe i preokreta u poslednjim trenucima, domaćin je slavio - 94:93.

Makabi je upisao 12. pobedu u sezoni i zadržao šanse za plasman u plej-of (13 poraza). Baskonija je sa druge strane daleko od doigravanja, ima svega sedam trijumfa i čak 17 poraza. Izgubila je i sedmi meč zaredom, a naredni meč odigraće u Beogradu protiv Crvene zvezde (četvrtak, 19.00).

Skoti Vilbekin nije mogao da pogodi ništa tokom čitavog susreta. U poslednjoj četvrtini se požalio i na povredu, izašao je na kratko i potom se vratio da reši meč. Ubacio je treću trojku iz 10. pokušaja na 30 sekundi do kraja i preokrenuo rezultat, da bi potom sa linije penala praktično stavio tačku. Susret je okončao sa 17 poena i šest asistencija, ali i indeksom devet. Uspeo je i pored partije ispod proseka da bude junak Ponosa Izraela.

Dok se sjajni Amerikanac nije probudio, Makabi su u životu održavali Džejms Naneli i Ante Žižić koji su meč okončali sa po 21 poenom. U Baskoniji daleko najbolji Vejd Boldvin sa 27 poena, 15 je dodao Rokas Giedraitis, 11 Met Kostelo, dok je sa 10 dvocifren bio i Simone Fontekio. Bivši igrač Partizana Vanja Marinković dodao je osam poena uz jednu uhvaćenu loptu (2/4 za tri).

EVROLIGA - ODLOŽENI MEČEVI 18. i 19. KOLA

Utorak

Panatinaikos - Žalgiris 83:96

/Nedović 23 - Ulanovas 22/

Makabi - Baskonija 94:93

/Naneli, Žižić 21 - Boldvin 27/



tagovi

KK PanatinaikosKauno ŽalgirisŽalgirisKK Makabi Tel AvivBaskonijaNemanja NedovićSkoti Vilbekin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara