Džered Harper (Screenshot - twitter.com)
Džered Harper (Screenshot - twitter.com)

Valensija u spektaklu srušila Huventud posle produžetka, Barsa furioznom trećom deonicom slomila otpor Baskonije

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 22:20

Nikola Kalinić postigao osam poena u pobedi Katalonaca, Vanja Marinković dva više za poraženi sastav iz Vitorije

Fantastičan meč su u drugom kolu španske ACB lige odigrali Valensija i Huventud. Nije 40 minuta bilo dovoljno da se dobije pobednik, da bi u produžetku, zahvaljujući sjajnoj roli novajlije Džereda Harpera, ekipa Aleksa Mumbrua stigla do trijumfa - 101:97.

Vodila je Valensija većim delom susreta u Fonteti, ali se na minut do kraja našla u nezavidnom položaju sa četiri poena minusa. Hasijel Rivero je potom bio polovičan sa linije penala, da bi polaganjem sveo minus na samo pola koša. Henri Elenson je promašio na drugoj strani, pa je domaćin imao 23 sekunde da reši pitanje pobednika. Bojan Dubljević je pokupio ofanzivni skok, da bi ga gosti poslali na liniju penala na 0,6 sekundi do kraja. Iskusni centar je pogodio samo prvo bacanje, te se otišlo u produžetak.

Izabrane vesti

Nakratko je sastav iz Badalone poveo u dodatnih pet minuta, ali je Rivero odgovorio, a onda je usledio Harperov šou. Amerikanac je pogodio dva penala, pa trojku za 99:97 na 34 sekunde do kraja, Huventud nije iskkoristio naredni napad, da bi Kris Džons sa crte rešio pitanje pobednika.

Harper je debi okončao sa 24 poena i šest trojki za indeks 22. Igrač utakmice je ipak bio Kubanac Rivero sa dabl-dablom od 17 poena i 11 skokova (indeks 30), dok je Kris Džons dodao 16 poena. U poraženoj ekipi je blistao bivši igrač Majamija i Sakramenta Kajl Gaj sa 27 poena (6/8 za tri), a sa dabl-dablom ga je ispratio Giljem Vives - 15 poena i 11 asistencija.

Nakon toga su se u derbiju kola sastali španski Evroligaši - Barsa je u Palau Blaugrani dočekala Baskoniju. Delovalo je da je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa u nevolji posle startog poraza od Gran Kanarije, ali se trgla na poluvremenu i furioznom trećom četvrtinom preuzela konce igre, te je na kraju i ubedljivo slavila - 89:74.

Jan Veseli je na kraju bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena, dva manje dodao je Aleks Abrines, dok su po 11 ubacili Rokas Jokubaitis i Sertač Šanli. Dvocifren je sa 10 poena bio i Nikolas Laprovitola, dok je Nikola Kalinić uz osam poena ubeležio i četiri skoka, kao i jednu asistenciju.

U ekipi Baskonije 13 poena postigao je Darijus Tompson, Stiven Inok je dodao 12, dok su po 10 postigli Met Kostelo i reprezentativac Srbije Vanja Marinković.



tagovi

KK ValensijaHuventudKK BarselonaBaskonijaNikola KalinićVanja Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara