Juta Vatanabe (Foto: AFP)
Juta Vatanabe (Foto: AFP)

Vatanabe vratio Bruklin iz mrtvih, Durant umalo sve upropastio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.11.22. | 06:52

Blickrig Foksa i Monka protiv San Antonija za nastavaka Sakramentovog niza

Nisu košarkaši Bruklina potonuli nakon debakla koji su pre dva dana doživeli u Sakramentu protiv Kingsa. Za ubedljiv poraz, pride drugi vezani u šampionatu, Netsi su se iskupili tesnom pobedu u uzbudljivom meču protiv Portlanda - 109:107.

Najzaslužniji za slavlje Bruklina u Moda centru bio je Juta Vatanabe. Japanski košarkaš je fantastičnom igrom na oba kraja terena najviše doprineo tome da Netsi u poslednjih tri minuta treće četvrtine naprave seriju 14:0 i od minus 11 stignu do plus tri.

Izabrane vesti

Nastavio je Vatanabe da teroriše koš rivala i u poslednjoj četvrtini, otvorio deonicu novom trojkom, do kraja meča ubacio još dve, pomogavši tako timu da održi minimalnu prednost koju je teškom mukom stekao. I ne samo poenima, uhvatio je Vatanabe i nekoliko vrlo važnih lopti, pride odigrao odličnu odbranu na Damijanu Lilardu (šutirao 8/24 iz igre) kad god bi se našao u duelu sa njim.

Imao je Japanac i podršku Kevina Duranta, najbolji košarkaš Bruklina u stopu je pratio Vatanabea, mada je u finišu mogao da izraste u velikog tragičara. U poslednjih 30 sekundi meča Durant je redom: napravio faul u napadu, promašio jedno od dva slobodna bacanja, potom faulirao Jusufa Nurkića koji je usput pogodio i izjednačio šest sekundi pre kraja, da bi onda promašio i šut za pobedu. Srećom po njega Rojs Onil se sjajno snašao, pokupio odbitak i doneo pobedu Bruklinu.

Onil je na kraju izrastao u jednog od junaka pošto je meč završio sa tripl-dabl učinkom (po 11 poena, skokova i asistencija). Vatanabe je ubacio 20 poena (pet od sedam trojki) uz sedam skokova. Durant je bio najefikasniji sa 35 poena i osam skokova, a pozitivno je iznenadio Ben Simons sa 15 poena i stoprocentnim šutem iz igre (6/6).

Lilard je na drugoj strani stigao do dabl-dabla (25 poena, 11 asistencija), Sajmon je ubacio 24 poena, dok je Nurkić uz 17 koševa imao i osam uhvaćenih lopti.

U drugom meču u istom terminu Sakramento je savladao San Antonio - 130:112. Kingsi su u ozbiljni seriji! Nakon što su sezonu otvorili sa četiri vezana poraza, podigli su u poslednjih nedelju dana podligli forme i nižu pobedu za pobedom. Večerašnja u Sakramentu bila je peta vezana, odnosno osma u ligi kojom je ekipa Majka Brauna nastavila uspon u Zapadnoj konferenciji.

Nisu Kingsi bili ubedljivi kao pre dve noći protiv Bruklina (153 poena), ali su bili na visini zadatka onda kada je bilo najpotrebnije. Jer, Sparsi su u trećoj četvrtini izvršili veliki pritisak na domaćina koji je do tada bio u prednosti tokom čitavog meča, na dva minuta pre kraja treće deonice i izjednačili (80:80), ali su u tom trenutku na scenu stupili Dearon Foks i Malik Monk.

Vezao je Foks dve dvojke, potom napravio prodor i proigrao Monka kod šuta za tri poena. Sakramento se u poslednjim sekundama treće deonice ponovo odlepio i definitivno slomio otpor San Antonija pa se razlika u poslednjoj četvrtini samo povećavala.

Monk je na kraju odigrao najefikasniju utakmicu u dresu Sakramenta ubacivši 26 poena, dok je Foks ubacio dva više, ali je imao i osam asistencija. U poraženom timu istakao se Devin Vasel sa 29 poena.

NBA REZULTATI

Petak

Sakramento - San Antonio 130:112

/Foks 28 - Vasel 29/

Portland - Bruklin 107:109

/Lilard 25 - Durant 35/



tagovi

NBA ligaBruklin NetsPortland Trejlblejzers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara