Komentari na vest

Veče za pamćenje: Dončić 73 poena, Buker 62!

i

igor978

pre 3 meseca

Glupa poređenja. Kao prvo PJD je imao povrede u NBA i zato nije igrao, ovde je došao nakon povrede i za sada pokazuje kvalitet. Takođe je i Kaminski došao iz NBA..pravilo ne postoji, uklopiš se ili ne
b

budibogsnama

pre 3 meseca

"Pa zasto bogdanovic ne ubaci 40 poena ipak odbrane ne postoji.." _______________ Tamo se zna ko koliko dobija love. I tacno toliko i igra. Razumes? Mora igrati bar toliko jer gazda nece da placa a da igrac ne igra. Bogdanovic ima limite i u minutazi i u broju suteva. On 30 puta ne moze da sutne nikada. Da je ma koliko raspucan. A kod igraca tipa: "šou jednog uz asistencije ostalih" imas neogranicen broj suteva. Ostali cak imaju zadatak da ga opsluzuju. Ti timovi, poput Dalasa. kada pocne borba za titulu 80 odsto plej ofa odgledaju sa plaza. Jer su vec ispali. Niko ne kaze da Doncic nije izuten igrac i suter. Ali, on ima mocnu stistiku, a gde su rezultati Dalasa?

Bojank91

pre 3 meseca

Da bi Dalas imao rezultate treba da imaju još jednog vrhunskog igrača kao svi timovi koji su nešto postigli (Marej u Nugetsima npr.). Njemu kad stane šut onda pobede nema. Jedva i ovo pobedili
G

G

pre 3 meseca

Haha ako bi bogdanovic ubacio 3x po 40 poena dobio bi jaci ugovor i vise suteva
P

Plavac

pre 3 meseca

Onaj ko kaze da nema odbrane nije glefao utakmicu. Coveka su udvajali narucito u cetvrtoj i opet je nalazio nacin da da kos. Svi vi koji pricate da de 90ih igrala odbrana pogledajte utaomicu i videcete ds trojku nisu cuvali a sada centri sutiraju trojke. Jokic i Embiid bolje sutiraju za 3 od Jordana toliko od toj odbrani.
m

miki 22

pre 3 meseca

Sve na svetu ima lice i nalicje. Tako i kosarka ima NAPAD I ODBRANU. Sem u NBA. KAda vidis rezultat 160:150 pocinjes d ase pitas koji je to sport. Ako ce neko da sutne 40 - 50 puta na utakmici upitas se zasto ne naprave onda kosarku 1:1 kao sto ima 3:3 pa se zabavljajte. To je sve vise REVIJALNA EGZIBICIJA za dobre pare, a sve manje kosarka. Kosarka je igra 5 na 5 i 12 na 12. Ekipna. Dalas fala bogu, kao ni Atlanta sa Trejom JAngom i sistemom "van men sou" nikada nece biti prvak. u Plej ofu prvo kola, tesko drugo i adio. Ali, kako stvari idu u NBA izmisljanje rekorda bi moglo da postane sustina kosarke. I nemojte da se zavaravate - u Evropi ima niz timova kojivbez problema mogu da dobiju 80 odsto timova NBA. A to vise i nije tesko.
S

Slaba odbrana

pre 3 meseca

miki 22-Čuj niz timova koji bi pobedilo 80 posto timova u NBA,jesi li ti pri čistoj svesti,baš me zanima koji su to timovi iz Evrope koji bi parirali NBA ekipama da se igra ozbiljno u neki trofej.U prijateljskim utakmicama bi i pobedili sve ostalo je nebuloza,dok u Evropi izvedu loptu u NBA za to vreme odigraju tri napada,znaš li ti koja je to brzina,pogledaj meč Atlanta-Dalas,kažeš ne igra se odbrana,ne bi bilo 32-30 u slobodnim bacanjima,ko je juče mogao da brani Luku,niko,jednostavno sve što je šutnuo pogodio je,odigrao je savršenu utakmicu,čini mi se prvo poluvreme 17/21 šut iz igre,8/10 trojke,nije on stojao pod košem i davao poene nego sa svih strana,kako da braniš šut za tri poena kad šuta sa 9-10 metara.Pogodio je Dalas 19/35 trojke 54 posto,to je brutalna brojka,Atlanta 44 posto,pa nije to Zvezda 7/26 za tri 26 posto protiv Albe ili Barcelona protiv Milana 5/20 25 posto.Na svetskom prvenstvu po Evropskim pravilima jednu prosečnu ekipu SAD su pobedile ekipe koje su u tom trenutku dale im 113,111 poena tako nešto,ne 80,ne 90 ne 100 već preko 110 poena po evropskim pravilima...
H

Haha

pre 3 meseca

Nas narod je najljubomorniji na svetu. Jednostavno ne podnosimo tudji uspeh. Npr kada su Brajant, Robinson, Miler, Mekgrejdi, Dzordan, Stekhaus ubacivali po 50-60-70 i 80 poena tada se igrala odbrana. A sada je cirkus. Ovaj jedan pominje Westbrooka i uparuje sa Doncicem kako ih se niko nece secati za 20 godina. Pa decko sa 17-18 godina osvojio evroligu, on nosio tim. Sa malo vise ili mozda toliko ne znam ni ja, on osvojio evropsko prvenstvo i onda ovi pricaju o nekoj odbrani, a on se sa 17 godina setao kroz evroligu. Zasto smo ovoliko ljubomorni pitanje je samo. Ljubomorni na Djokovica (pola Srbije slavi kada ispadne sa turnira), ljubomorni na svaki tudji uspeh. Neverovatno je samo sta se desilo sa ovim narodom za ovako kratko vreme. Pa pola evroligaskih ekipa sutne po 30-35 suteva za 3 poena I ubaci 7-8, a od toga pola bilo otvoreni sutevi sami kao duhovi. I jos blize trojka u evropi metar, metar ipo koliko vec
y

y77

pre 3 meseca

joj ovi strucnjaci sto pisu da odbrana ne postoji. to znacida za loptom potrcali nisu, ni malo
G

Gostgost

pre 3 meseca

Ova liga je besmislena.
5

5t67

pre 3 meseca

cirkus zvani nba
C

Cjepka123

pre 3 meseca

Svaka čast, ali, već posle prva tri pogotka sam prestao gledati video, jer odbrana kao da ne postoji.
D

Dzi

pre 3 meseca

I da postoji opet bi im dao koliko hoces...
G

G

pre 3 meseca

Pa zasto bogdanovic ne ubaci 40 poena ipak odbrane ne postoji...
M

Marjan77

pre 3 meseca

Ovo je postala smejurija od kosarke. Odbrana se apsolutno ne igra a vidimo i po Anerickoj repki kada im sastavis pravu odbranu ne znaju ni gde udaraju.
N

No Joke

pre 3 meseca

Brate svaka čast.
C

CL16

pre 3 meseca

Bravo Luka! :) Pisalo se neki dan, samo se ceka necija stotka. Ovo je pravo vrijeme za taj poduhvat! Evo Luka je stigao sa 33 šuta i 16 bacanja do 73. A ja sam rekao da ce za stotku trebati 50ak šuteva... :) sa ovakvom ligom i pravilima sve je moguce! Ovi sto jure rekorde treba malo vise da se potrude:) a sve je pocelo, ako se neko sjeca sa Westbrookom i njegovom jurnjavom za tripl-dablovima. :) od tada cirkus ne prestaje... kosarka i sport generalno se igra za pobjede i titule, a nevjerovatno je da ovakve igrace to skoro i ne interesuje. Dobili, izgubili, bitno je da ja hranim svoj EGO. :) evo, ko ce se sjecati Russela Westbrooka za 20, 30 godina? Bice pomenut kroz statistiku vjerovatno, ali kao igrac bice zaboravljen! :) sportski pozdrav!
e

erg45

pre 3 meseca

aj bre ne seeeeeeer...... ovo je cirkus kolorado
M

Ma da bre to

pre 3 meseca

Ovi dok ne pocnu da ubacuju 100 poena nece stati...sve je ok, majstori su, ali ovo je bas preterano
D

Drvo

pre 3 meseca

najbesmislenija liga na svetu
M

Maresca

pre 3 meseca

Liga im je postala kao i all star utakmica...cirkus...mora pod hitno nesto da se menja u sporto celokupnom ovo je postalo negledljivo...
G

Gost7390

pre 3 meseca

Vi koji pišete “liga bez briga”, “cirkus liga” i ostale gluposti, da li ste normalni? Pa evo čist primer od večeras vam je PJ Douzier koji je u NBA bio igrač za garbage time, prosečno beležio 4-5 poena na utakmici i čim je stigao u Evropu odmah krenuo da kida. Mogu samo da zamislim šta će biti za 2-3 sezone kad se u potpunosti navikne na ligu i način igre, a već sada je dominantan, dok u NBA nije uspeo da se nametne za 5 godina igranja. Pa Spursi koji su najgori tim lige bi odvalili ovaj dominantni evropski Real 20-30 razlike.
l

lol12

pre 3 meseca

Koje 2-3 sezone?On ako bude bio dobar eto ga nazad u NBA.Ti mislis da je bilo kom od njih cilj da ostanu u evropskoj kosarci ako mogu u NBA da se vrate?
K

Kemba

pre 3 meseca

Ma jeste treba mu 2-3 sezone tad će daje po 50, sporo je prilagođen po tebi, al eto čuveni Kemba Walker davao 30, 40 poena u Nba, a sad ne može koš da ubode, Jokić da dodje u Evropu sad ne bi imao dabl - dabl. Vasa Micić u Evropi odličan, tamo ništa. Nije ti logika na mestu da je Nba 50 puta bolji od Evrolige. Pritom dosta Evropljana odlazi u Nba i Liga je samim tim kvalitetnija.
V

Vuk 981

pre 3 meseca

Ma da brate, vrhunske odbrane se igraju, to govori i rezultat 148:143! Baš jake odbrane su odigrali!
@

@ssss

pre 3 meseca

Druže ti očigledno ne možeš da shvatiš neke stvari.NBA ekipe će uvek pobeđivati evropske jer najbolji igrači igraju u NBA.Ne i gra se tamo najbolja košarka već je tamo koncentracija najboljih igrača.
V

V89

pre 3 meseca

Kakav garbidz tajm, da li si svestan sta pises, PJ je imao solidnu minutazu u Denveru i imao je 10p u proseku! Povrede su ga sputale da ima vece brojke, lik je vec kao dokazan igrac dosao kod nas, i vratice se naravno nakon ove sezone u Nba i imace opet solidne brojke. I jeste NBA postao cirkus, vec odavno! Niko ne kaze da tamo ne igraju najbolji, samo je sve to postalo jedna neozbiljna kosarka bez odbrana, gde treneri vise nemaju nikakvog uticaja. Samo zvezde timova odredjuju tok meca uglavnom, i tu i tamo izadje neki "sporedni" igrac. Gledam pre par noci Hardena, vuce se po parketu sa bar 10kg viska i glumi neko ludilo, a utakmica skoro pa gotova, tim mu gubi a on lik baca neke lopte nerealne saigracima, gubi ih i ne vraca se za igracem koji mu je ukrao loptu, i niko mu rec ne kaze. Nba je postao marketing, Evroliga je ozbiljna kosarka i uvek cu je gledati pre Nba, bez obzira da li igraju Partizan i Czv u njoj. A sto se tice ovakvog Reala, veruj da bi se on lagano potukao sa bar 5,6 ekipa u Nba.
p

publika

pre 3 meseca

Jesi li gledao utakmicu nocas? Ja jesam. I jeste cirkus liga. Trci pucaj kosarka, na sut se ne izlazi, kada igrac krene u prodor cuvar ga prati prvi korak i odustaje, kada igrac zove blok u piku niko ne uskace... Mislim, sad mozemo da pricamo tri dana jeste li ili nije, ali budi realan. Kada je klackalica rezultat umesto da se zategnu odbrane, oni svi cekaju svoj napad sledeci. Svaka cast tim ljudima, niko ne osporava njihov kvalitet, ali recimo taj Luka je sinoc prvi put poceo da biva udvojen kada im je strpao 60.poena. Prilicno sam ubedjen da bi svaki NBA klub dobio svaki EL klub, ali isto tako sam ubedjen da igraci ne bi mogli da daju po 60-70 poena jednoj ekipi. A sto se Douzera tice, smesno poredjenje. Decko u sezoni cisto sumnjam da ima vise od 10-11 poena po utakmici, ne znam sta ocekujes da ce biti za te dve tri godine koje pominjes, da ce ubacivati po 50 poena?
2

233

pre 3 meseca

si cuo za drogu prijaatelju onu istu koju amerikanci koriste na olimpijaadama a nikad se ne testiraju e to ti je to poz
P

Preža

pre 3 meseca

Za dve tri sezone eto njega ponovo u NBA ligi ako ovako nastavi.
V

Veks98

pre 3 meseca

Nije realno da nisam igrao Bukera i Dončića preko .Buker još u prvoj četvrtini isporučio 29 poena.Kakav majstor je ovaj Dončić ,samo se smije i obara rekorde .Zanimljiva je bila odbrana Atlante protiv Dončića ,sjetili se da ga udvajaju tek kad im je dao preko 60 poena ." Pojeo " je sve svoje čuvare od Beja ,Dzonsona do Mareja .Navijao sam da prestigne Mambu ,imao je zaista odlične procente .Mogao je uzeti jos neki šut,bilo je vremena za 80 plus .Definitivno ću glasati za njega u trci za MVP.Laku noć svim ljubiteljima NBA lige ...
S

Slaba odbrana

pre 3 meseca

E ovo je partija za poštovanje,sve je ulazilo a i svaki kontakt je sviran nad njim.Generalno ga ne gotivim nešto previše,nemam ništa protiv njega,igra odličnu košarku ali stičem utisak da mu je važnije da postigne 30 poena na meču nego da njegova ekipa pobedi,pre ovog meča imali su tri poraza i on je u sva tri poraza imao 33,34,33 poena(11/24,12/30 i 12/24 iz igre,tako da ne čudi ovakvo veče)Ono što me najviše nervira kod njega je njegovo uličarsko ponašanje,postaje gori od svih onih amerikanaca tamo,ružno je to videti,ko iole prati Dalas zna kako se ponaša.Ne mogu da se otmem utisku šta su sudije svirale sve u četvrtoj četvrtini,da kažem da su tri četvrtine svirali sasvim solidno bez nekih velikih grešaka,tri dana i tri noći da su igrali Atlanta ne bi preokrenula.Nekako je sve krenulo pri rezultatu 108-105 za Dalas,sviran faul nad Lukom ne priznaje se koš,Luka pravi burnu reakciju sudija menja odluku priznaje se koš plus dodatno slobodno bacanje,potom Bogdanoviću ne sviraju silaznu putanju,gleda se snimak svira se faul igraču Atlante,slobodna bacanja za Dalas,potom igrač Atlante pogadja trojku koš važi ali sudija istog trenutka svira tehničku igraču Atlante na klupi jer je mahao peškirom,kakva bizarna situacija na svim utakmicama igrači skaču,prave gluposti itd,potom igrač Atlante šutira trojku,igrač Dalasa ga udara po ruci i ništa,čak je i snimak bio,u nastavku dva slobodnja za Luku,potom u dva tri navrata se dešavalo da igrač Atlante pogodi koš,sudija svira faul,koš se ne važi,lopta sa strane,takva jedna situacija je bila na 131-127 za Dalas,igrač Atlante pogadja trojku i umesto 131-130,sudija svira faul i lopta sa strane,maše naravno i primaju trojku,verovatno je bila još neka situacija ne mogu sad da se setim ali i ovo je previše....
V

Veks98

pre 3 meseca

Vezano za onu tehničku,Metjuz je dobio tehničku jer je jednom nogom(pola stopala ) bio u terenu .Pomalo komična situacija ,na prvu ni meni nije bilo jasno,ipak su sudije bile u pravu kod te situacije .
M

Mavs

pre 3 meseca

Luka MAJSTORE.
B

Bruka

pre 3 meseca

25/33 iz igre, nerealno bukvalno, 90+% bacanja
N

Nio

pre 3 meseca

Liga bez briga. Trci i sutiraj. Sutnuo 33 puta na kos
P

Prcko33

pre 3 meseca

Nio legendo idi i ti tamo pa sutaj, ko ti brani? 😄
c

cv

pre 3 meseca

odlični procenti šuta donče bravo
M

Monteroo

pre 3 meseca

Nzm dali je onaj kvin snajder normalan posto im je isporucio 63 poena ,setio se da ga udvaja na centru samo da se oslobodi lopte,i kako je baci dzosu grinu,hardveju ovi uprskaju....jer ko da ga cuva ona nakaza tre jang ili alavi marej....bogdan ubaci racionalno 25 on ga ne uvodi zadnjih sedam minuta...i kad je izgubio utakmicu ubaci ga 45 s pre kraja .. Ko trpi onoga janga sta covek radi ...70 kg i 180 negde se zabija ,bogdanu da da loptu da to igra 40 bi lagano ubacivao i mareja jedan na jedan,izolacije...ovako plej off videti nece...
G

Gotovo sigurno

pre 3 meseca

Trajaće ovaj Lukin rekord nekoliko sezona
l

lol12

pre 3 meseca

Steta sto kad je dosao do 70 poena je pokusao "na silu" da dodje i do tripl dabla jer je asistirao kad nije morao ni trebao umesto da neke otvorene suteve koristi.Imam osecaj da je lagano mogao do 2. mesta svih vremena a za go to mu je falilo 8 poena.Svakako tripl-dablova ima na pretek a ovako efikasan mec od strane jednog igraca se ne desava cesto plus bio bi sigurniji od svojih saigraca u neizvesnoj zavrsnici gde su promasili 3-4 za redom.U svakom slucaju jedna od najboljih partija svih vremena u kosarci.Bravo Luka ❤️🤍