Gabrijel Dek (©MN press)
Gabrijel Dek (©MN press)

Veliko interesovanje za Gabrijela Deka, Real otpočeo pregovore oko produžetka saradnje

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 18:06

Brojni klubovi bi da vide Argentinca u svojim redovima, pojedini čak i spremni da plate klauzulu na leto

Pisala je španska Marka da je Real Madrid udario u zid kada su pregovori za Valtera Tavaresa u pitanju, a sad prenosi da je Kraljevski klub krenuo u misiju produžavanja saradnje sa Gabrijelom Dekom.

Argentinac je bez dileme jedan od ključnih igrače ekipe Ćusa Matea, tekuća saradnja mu ističe na leto 2024. godine, ali postoji bojazan u klubu zbog sve većeg interesovanja za njegove usluge.

Izabrane vesti

Svesni toga, rukovodioci kluba su već posle Kupa kralja stupili u pregovore sa njegovima agentima, ali zasad nisu blizu dogovora. Argentinac želi da ostane, ali samo ukoliko bude plaćen koliko zaslužuje kao jedan od najboljih krilnih igrača u Evropi. Jasno je i da Real želi da ga zadrži, ali ne po svaku cenu.

Prema pisanju španskih medija, Madriđani nemaju nameru da preplaćuju igrače, što dokazuje i podatak da su retko košarkaši Reala među najplaćenijima u Evroligi. Tu je nastao i problem sa Tavaresom, koji navodno želi veliki ugovor u skladu sa svojim doprinosom i statusom jednih od najdominantnijih igrača u ligi.

Ipak, svesni su Dekovog značaja za igru timu. Argentinac je drugi najkorisniji igrač kluba posle Tavaresa sa prosečnim indeksom 15,9 (Tavares 16,8), a i u minulom kolu Evrolige je vodio tim do važne poebde nad Valensijom i za to podelio zvanje igrača kola sa Čimom Monekeom iz Monaka.

Madriđani su odlučili da reaguju jer bi ga navodno brojni timovi rado videli u svojim redovima, a pojedini su spremni i da plate klauzulu narednog leta i vežu ruke Realu. Marka ističe da bi obeštećenje bilo prilično visoko, ali da ima timova koji su spremni da ga plate.

Uz sve to, situaciju komplikuju i teški pregovori sa Tavaresom, ali i činjenica da bi klub uskoro trebalo da sedne za sto i sa Džananom Musom.

Gabrijel Dek je posle dve i po sezone, kao jedan od najslabije plaćenih igrača u klubu, napustio Real u aprilu 2021. godine i preselio se u NBA. Potpisao je četvorogodišnji ugovor težak 14.500.000 dolara sa Oklahomom, ali mu je samo prva sezona bila garantovana. Nisu mu plaćene poslednje tri, pa se u januaru prošle godine vratio u Madrid, kojem je prethodno morao da plati 2.000.000 evra tešku izlaznu klauzulu.


tagovi

KK Real MadridGabrijel Dek

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara