Rasel Vestbruk (©AFP)
Rasel Vestbruk (©AFP)

Vestbruk ide u Kliperse po osvetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 17:37

Plejmejker se vraća u Los Anđeles

U Lejkersima nije išlo, možda Rasel Vestbruk bude bolje sreće sa Klipersima.

Američki plejmejker se vraća u Los Anđeles nakon što je sa Jutom dogovorio otkup ugovora. On je pre nekoliko dana trejdovan iz Lejkersa u Jutu u zamenu za Dianđela Rasela ali nije želeo da ostane u Solt Lejk Sitiju i odmah je počeo pregovore o otkupu ugovora vrednog 47 miliona dolara. Oni bi trebalo da uskoro budu završeni i da potom potpiše za Kliperse. Rok za prijavu igrača za plej-of je 1. mart.

Izabrane vesti

Vetsbruk je imao i ponude drugih klubova ali je žarko želeo u Kliperse gde će opet ujediniti snage sa nekadašnjim siagračem iz Oklahome Polom Džordžom. Upravo je Džordž najviše lobirao za Vestbrukov dolazak u klub jer ga vidi kao dragocenu pomoć u borbi za titulu.

Iskusni plej je u Lejkerse došao pre godinu i po dana iz Vašingtona kao veliko pojačanje ali nikada nije „kliknuo“ sa Lebronom Džejmsom koji je jedva čekao da ga se otarasi. U ovoj sezoni je imao ulogu „šestog čoveka“ i beležio je 16 poena u proseku.

Startni organizator igre u Klipersima je Terens Man koji u proseku postiže oko devet poena po meču i očekuje se da Vestbruk pored njega ima veliku minutažu i da doprinese konkretnim učinkom kako bi rasteretio prve napadačke opcije Pola Džorda i Kavaja Lenarda. Klipersi su trenutno četvrti na Zapadu i skoro siguran učesnik plej-ofa gde se ubrajaju u krug kandidata za prsten. Vestbruk je u NBA ligi osvojio brojna individualna priznanja, bio MVP lige, dva puta najbolji strelac takmičenja ali nije se proslavio timskim rezultatima. Samo jednom je igrao u velikom finalu plej-ofa, kao član Oklahome.


tagovi

Rasel Vestbruk

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara