Prinskrin objave na Instagramu predsednika Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa  (@dpg7000)
Prinskrin objave na Instagramu predsednika Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa (@dpg7000)

Zar je neko sumnjao da će Janakopulos da se oglasi: Masakr, pljačka našeg vremena, energije i novca

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 10:34

Kontroverzni vlasnik PAO osuo paljbu po Evroligi zbog dešavanja na duelu sa Partizan Mozzart Betom,, bez reči o košarkaškim uzrocima poraza

Ko gubi, ima pravo da se ljuti, kaže narodna izreka. A to "pravo" u Evroligi najčešće koristi vlasnik Panatiniakosa Dimitris Janakopulos, koji se oglasio, a kako drugačije nego prego svog Instagram naloga, povodom poraza Zelenih od Partizan Mozzart Beta u Atini.

Izabrane vesti

"Ovo je definitovno među najgorim masakrima koji ste nam uradili. Ovo je pljačka našeg vremena, energije i novca", napisao je Janakopulos na Instagramu uz nekoliko video detalja i fotografiju kada Dante Egzum udara po ruci Dvejna Bejkona u pokušaju da zakuca, što sudije nisu sankcionisale faulom.

"Nova pravila - nije faul. Poslednjih 20 godina kradete naše vreme, energiju i novac, ali kada smo tražili da napustimo takmičenje, niste nam dozvolili! Zašto?"

Zanimljivo da prvi čovek PAO, za razliku od prethodnih prekomernih negodovanja u kojima mu je glavna "meta" bio Đordi Bertmeu, sada već bivši predsednik i izvršni direktor takmičenja, ovog puta nije pomenuo nikoga po imenu iz vrha Evrolige kojoj će, kako najavljuju atinski mediji, Panatinaikos uložiti žalbu.

"Ko je gledao meč sam je mogao da izvuče zaključke. Ljudi su ogorčeni, videli ste. Moramo da budemo veoma pažljivi o tome šta govorimo. Panatinaikos će učiniti sve što je ljudski moguće, do zakonskih granica, da se izbori sa ovom situacijom koja nas prati već duže vreme. Ostaćemo složni kako bismo se suočili sa svim time", rekao je neposredno po završetku meča portparol Panatinaikosa Dimitris Kontos.

Na istoj talasnoj dužini je bio i Tanasis Japls, jedan od asistenata Dejana Radonjića u stručnom štabu grčkog giganta

"Svi su videli neke stvari, posebno kod Bejkonovog pokušaja da zakuca. Ovo je bio faul, ne mogu to da objasnim. Postoji snimak i neke stvari se vide", kazao je Japls.

On se u nekoliko rečenica dotakao košarke.

"Ponitka nije uspeo da zaustavi Pantera, ulazak Kalaicakisa je bila dobra odluka. Naš usporeni start se ponovio kao u meču sa Monakom. Tim je propustio prvu od četiri vezane šanse pobedi, pa će duel sa Baskonijom biti pod moranjem trijumfa. Nije bilo planirano da Bejkon bude toliko vremena na parketu, jer mu fali kondicija, ali ima kvalitet i može da nam pomogne", dodao je Japls, za razliku od Janakopulosa i Kontosa koji nisu ulazili u košarkašku analizu utakmice.

Posebno ne u trenutke kada je Panatinaikos bio "grogiran" u prvoj četrtini odličnom igrom Partizana, a zatim se u drugoj "vukao" po terenu. Nije se niko od njih žalio ni na "promaju" u odbrani Radonjićeve čete u samoj završnici meča, kao da su sva vrata u dvorani OAKA bila istovremeno otvorena, a zapravo su je napravili odlični Panter, Egzum i, nije preterivanje, trenutno jedan od najdominantnijih centarskih tandema u Evroligi Lesor i Ledej.

Takođe, niko iz Panatinaikosa nije pomenuo ni nemila dešavanja iz poslednje četvrtine koja je prekinuta zbog guranja reklame i ubacivanja i ne baš sitnih predmeta na teren... Možda će ih pomenuti kada Evroliga odrapi kaznu...



tagovi

KK PartizanDimitris JanakopulosKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara