Ostin Holins i Kevin Panter (©Star Sport)
Ostin Holins i Kevin Panter (©Star Sport)

Zvezda: Čak 11 grešaka na našu štetu, ozbiljan propust zbog nedosuđene nesportske Panteru

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 15:12

Izašla sudijska ekspertiza

Partizan je posle druge utakmice finala objavio rezultate sudijske ekspertize koja je pokazala da je Matijas Lesor pravilno izveo slobodno bacanje u samoj završnici, uz objašnjenje da je klub ozbiljno oštećen, a posle trećeg susreta isto je uradila i Crvena zvezda.

Kako je objavljeno na sajtu branioca titule, sudijska ekspertiza pokazala je da je od ukupno 15 zabeleženih grešaka čak 11 bilo na štetu ekipe Dejana Radonjića, uz ukazivanje na kardinalni propust sudijske trojke kada na dva i po minuta pre isteka vremena nije svirala nesportski faul Kevinu Panteru.

Izabrane vesti

"KK Crvena zvezda dobio je u petak 'ekspertizu' treće utakmice finala regionalne lige koju je uradio Saša Maričić, koja je odigrana u sredu u hali Aleksandar Nikolić.

Ovu ekspertizu dajemo na uvid javnosti (u galeriji slika) uz konstataciju da je od 15 grešaka koje su registrovane na ovoj utakmici (što je mnogo veći uzorak od druge utakmice), čak 11 načinjeno na štetu igrača Crvene zvezde!

18.30: (1,70) Partizan (14,5) Crvena zvezda (2,30)

Ono što smo posebno apostrofirali i navodili i ranije, nažalost potvrdilo se i tokom treće utakmice ove serije. Od 11 grešaka u ovako izjednačenoj utakmici koja je odigrana u neregularnim uslovima, u čak 7 učestvovao glavni sudija Matej Boltauzer!

Takođe, kao jedna od najvećih grešaka u ovoj utakmici navedena je situacija u finišu utakmice 2.22 minuta pre kraja utakmica gde je KK Crvena zvezda ozbiljno oštećena nedosuđenom nesportskom ličnom greškom koju je načinio igrač KK Partizana Kevin Panter na kapitenu KK Crvena zvezda mts Branku Laziću (što je i navedeno u objašnjenju 'ekspertize' kao jedan od najvećih propusta na ovoj utakmici).

Sa žaljenjem konstatujemo da i u ovoj 'ekspertizi' nedostaju brojne situacije koje smo registrovali i u kojima smatramo da smo ošštećeni, a koje uopšte nisu uzete u obzir niti su bile predmet ove analize.

Ekspertizu možete pogledati u galeriji slika, a KK Crvena zvezda izražava nadu da će u nastavku ove serije imati korektno suđenje i ravnopravne uslove da se bori za trofej u regionalnom takmičenju", stoji u saopštenju.

U objavljenoj ekspertizi stoji i da su prvi arbitar Matej Boltauzer i njegov kolega Milan Nedović sudili “prosečno“, a Uroš Nikolić, koji je pogođen tvrdim predmetom u nogu tokom treće utakmice - “iznad prosečno“.

Takođe, u zvaničnom dopisu objavljeno je da "u samoj završnici nije bilo pogrešnih odluka". Četvrti susret igra se od 18.30 u dvorani Aleksandar Nikolić.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanABA ligaFinale Jadranske lige

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara