Detalj sa utakmice (Foto: Star Sport)
Detalj sa utakmice (Foto: Star Sport)

Avramović se vratio posle pola godine i srušio Fenerbahče

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.12.22. | 20:50

Partizan Mozzart Bet u neverovatnoj završnici rešio meč preko Avramovića koji je debitovao ove sezone posle teške povrede šake

Neverovatna, utakmica za pamćenje! Partizan Mozzart Bet je krenuo da rešava neizvesne završnice u svoju korist. Prvo protiv šampiona Evrope u Beogradu, a sada u Istanbulu protiv Fenerbahčea. Apsolutni heroj je Aleksa Avramović. Srčani bek je upisao prve minute posle višemesečne pauze i odmah je bio ključna figura utakmice. Pogodio je poene koji su doneli pobedu 73:72.

Avramović je povredio šaku još u dresu Srbije. Dugo je misteriozna povreda mučila Partizanovog beka, nebrojane kontrole su pokazivale da kost nije zarasla i da se iz meseca u mesec produžila rehabilitacija koja je zahtevala da nosi gips. Danas, sve se to zaboravlja. Ušao je u drugom poluvremenu i istog momenta pokazao da će biti vrlo bitan faktor za sve buduće utakmice.

Izabrane vesti

Kada se pogleda statistika, videće se da je na parketu proveo nešto manje od devet minuta. Za to vreme je ubacio šest poena. Najefikasniji su bili Kevin Panter i Matijas Lesor sa po 12.

Pored samih dešavanja na parketu, utakmica će se pamtiti i zbog Željka Obradovića koji je dočekan baš kako dolikuje treneru koji je doneo jedinu titulu šampiona Evrope klubu iz Istanbula. Uz to dosta pažnje je izazvao i Dimitris Itudis koji je ispekao trenerski zanat baš kod Željka u Panatinaikosu, danas je učitelj pokazao učeniku da mora još da uči.

Kod Fenerbahče, najviše su faili poeni Marka Gudurića. Promašio je svih osam pokušaja za tri poena. Skoti Vilbekin je bio najefikasniji sa 14 poena.

-----------

FENERBAHČE- PARTIZAN MOZZART BET 72:73 (19:16, 18:17, 20:18, 15:22)

Fenerbahče:Biršen 2, Hazer, Vilbekin 14, Edvards, Mahmutoglu 3, Dejvis 9, Pier 13, Džekiri 13, Gudurić 4, Buker 8, Kalates 11, Adetokunbo.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 8, Avramović 6, Panter 12, Smailagić 4, Papapetru 5, Egzum 1', Naneli 5, Lesor 12, Trifunović, Anđušić 4, Madar 7.

-----------

Nekarakteristično za crno-bele, meč je počeo u poprilično sporom ritmu. Pronalazila je ekipa Željka Obradovića rešenja u odbrani, pre svega na spoljnim igračima Fenera koji su ništa pogodili u prvih 10 minuta, ali su zato odlično upošljavali igrače u reketu odakle je Fenerbahće stekao prednost. Partizan je sa druge strane sporadično pogađao, Panter nije uspeo da pronađe ritam, a da nije bilo trojke Nanelija i Anđušića, domaćin bi imao i veću prednost od 19:16.

Ostaće velika žal zbog druge deonice. Partizan je fantastično otvorio, Fener nije mogao da pogodi koš više od dva minuta, a posle trojke Madara i poena Pantera, crno-beli su stekli prednost koju su mogli znatno da uvećaju da su malo bolje šutirali slobodna bacanja. Kevin Pater je u tom segmentu prednjačio, bio je agresivan i uvek koristio priliku da izbori priliku da šutira penale, ali onda serija kikseva i trojke Vilbekina koje su pokrenule domaćina, a pre svega Dešona Pijera koji je postigao 11 poena i bio je najzaslužniji za preokret i četiri poena prednosti – 37:33.

Ispostaviće se da je loš finiš prvog poluvremena dosta uticao i na početak drugog. Iako je Partizan rešio prva dva napada, a posebno se istakao Smailagić sa zakucavanje, ali to je bilo premalo da bi se zaustavio razigrani protivnik. Sve je krenulo da polazi za rukom Fenerbahčeuo, zaigrali su znatno bolju odbranu, na svojoj koži je to osetio Smailagić, koji je potom promašio i trojku, a na drugoj strani nije praštao Vilbekin. Minut po minut, prednost Fenera se povećavala, a u 25. minutu prvi put je bila dvocifrena.

Bio je to znak za Željka Obradovića da prvi put ove sezone uvede Aleksu Avramovića. Srčani bek se najzad oporavio od teške povrede ruke koju je polomio još u dresu Srbije, a u Istanbulu je upisao prve ovosezonske minute. Brzo je napravio dva faula, ali je zato imao kvalitetan prodor kada je pogodio uz faul. Smanjio je na minus devet 55:46. Njegova energija je doprinela da Fenerova prednost sa 11 spadne na šest poena pred početak poslednje deonice.

Mora da se naglasi da se ekipa Željka Obradovića nije predavala, svi su se maksimalno borili. Posle duže pauze zbog tri lične greške na parket je kročio Egzum koji je odmah uneo potrebnu energiju. Konstantno je probija prvu liniju odbrane i tako uneo neizvesnost serijom 8:2. Papapetru je pogodio vrlo bitnu trojku koja je donela prednost crno-belima na nešto manje od šest minuta pre kraja utakmice. Sve je mirisalo na veliku dramu u finišu s obzirom da je na semaforu stajalo 64:64 na tačno četiri minuta pre kraja. Na nuli smo bili i na manje od dva minuta pre kraja kada je Zek Ledej vezao četiri poena za 70:70. Onda je na scenu stupio Avramović koji je doneo pobedu Partizanu - bio je hladnokrvan kada je bilo najpotrebnije.


EVROLIGA - 15. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Partizan Mozzart Bet 72:73

/Panter 12 - Vilbekin 14/

Alba - Makabi

Olimpijakos - Crvena zvezda

Baskonija - Virtus Bolonja

Real Madrid - Asvel

Petak

18.30 (1,25) Efes (17,00) Panatinaikos (4,40)

19.00 (1,55) Žalgiris (14,5) Bajern (2,70)

20.30 (2,05) Olimpija Milano (13,5) Monako (1,90)

20.30 (2,70) Valensija (14,5) Barselona (1,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara