Screenshot - twitter.com/MornarBar; twitter.com/KKCedOL
Screenshot - twitter.com/MornarBar; twitter.com/KKCedOL

Mornar i Cedevita potpisali plejmejkere: Rasel u Baru, Gnjidić u Ljubljani

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 18:16

Timovi iz ABA lige nastavljaju da se pojačavaju

Kako je i zvanično obelodanjeno, Mornar je predstavio treće pojačanja za predstojeću sezonu. U pitanju je Amerikanac Deron Fets Rasel koji na Jadran stiže iz domovine, gde je nastupao za Merilend u NCAA.

Danas je i Cedevita Olimpija ozvaničila treću letnju akviziciju. Ugovor na dve godine je sa klubom potpisao doskorašnji član Cibona Lovro Gnjidić.

Izabrane vesti

Barani su nastavili sa sklapanjem rostera za predstojeću sezonu. Minulu su odigrali ispod očekivanja, imali i brojnih kadrovskih problema, a ovog leta su već predstavili tri pojačanja. Posle Petra Vujačića iz Rogaške (brat Saše Vujačića) i Marka Kovačevića iz Podgorice paraf na saradnju sa klubom stavio je i prvi američki internacionalac.

Devon Rasel je minule dve sezone nosio dres Merilend Terapinsa i bio izabran u idealan tim ACC konferencije. Prosečno je beležio 15,1 poena, 4,1 skok, 3,7 asistencija i 1,3 ukradenu loptu.

Uz trojicu pomenutih novajlija pod ugovorom sa Mornarom su i Vladimir Mihailović, Marko Jeremić, Milija Miković i Gligorije Rakočević.

Cedevita je završila već nekoliko poslova. Klub su zvanično napustili Dan Duščak i Jaka Blažič, dok su nove saradnje potpisali Edo Murić i Alen Omić. Iz Krke je angažovan Jan Kosi, nedavno je predstavljen i Amar Alibegović kao veliko pojačanje iz Virtus Bolonje, a danas se timu iz Stožica pridružio i talentovanih hrvartski plejmejker.

Mladi Gnjidić je čitavu karijeru proveo u zagrebačkoj Ciboni, gde je 2020. godine i počeo profesionalnu karijeru. U sezoni za nama upisao je 25 nastupa u ABA ligi i prosečno beležio 5,6 poena, 3,8 asistencija i 2,7 skokova.

"Jedva čekam da se priključim Cedeviti Olimpiji. Definitivno je iskorak što su pridružuiti tako jakom timu. Znam da su treninzi sa trenerom Golemcem sjajni i cilj mi je da napredujem koliko je moguće tokom sezone i naravno ostvarim najbolje rezultate", rekao je Gnjidić.


tagovi

Cedevita OlimpijaMornar BarLovro GnjidićDeron Fets RaselKošarkaški transferiABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara