Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Obradović: Pokazali smo da svakoga možemo da pobedimo, znam koliko je teško bilo Avramoviću

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 21:37

"Nismo znali šta će da odigraju, nemoguće je znati, postoje mnoge opcije, u tim momentima je ključ koncentracija i odbrana. Ovo je lepota košarke", rekao je trener Partizan Mozzart Beta

Hrabrost, upornost, vera... recept Partizan Mozzart Beta za pobedu u Istanbulu protiv Fenerbahčea, naravno i Aleksa Avramović. Momak koji je upisao prve minute ove sezone i odmah doneo pobedu klubu iz Humske.

Izabrane vesti

"Nismo znali šta će da odigraju, nemoguće je znati, postoje mnoge opcije, u tim momentima je ključ u kocentreaciji i u odbrani. ovo je lepota košarke.. Naša borba i na tome čestitam igračima. Vrlo bitna pobeda za nas, verovali smo u naše kvalitete, a kada pobedite lidera Evrolige na njegovom terenu to znači da možete da igrate protiv svakoga", rekao je Obradović.

Odmah je usledilo pitanje o Aleksi Avramoviću, ali i Joanisu Papapetruu koji je pogodio vrlo bitnu trojku u četvrtoj četvrtini.

"Obojica su odradili sjajan posao, verujem u njih. Avramović je odigrao nešto više od osam minuta, to je njegova prva utakmica od juna. Pre nedelju dana je počeo da radi sa timom. Znam koliko mu je bilo teško, ali pomogao je ekipi mnogo. Čestitam njemu i ostatku ekipe".

Sada je odmbrana bila ta koja je presudila.

"Imali smo problema sa odbranom tokom sezone, večeras smo odirali odlično i verujem da su igrači shvatili kako treba da izgladamo u odbrani u narednim utakmicama".

Fenerbahče je tri sekunde za napad za pobedu, ali crno-beli su maestralno pročitali pokušaj domaćina i došli do trijumfa.

"Nismo znali šta će da odigraju, nemoguće je znati, postoje mnoge opcije, u tim momentima je ključ u kocentreaciji i u odbrani. ovo je lepota košarke".

Sedam godina je Željko Obradović proveo na klupi Fenera. Doneo im je jedinu titulu prvaka Evrope. Niko to u Istanbulu ne zaboravlja.

"Želim da kažem hvala svima u Fenerbahčeu. Svi u klubu su prepoznali šta smo uradili zajedno tokom godina. Ponosan sam što se ne zaboravlja sedam godina kada smo imali sjajne momente. Bilo je ovo posebno veče za mene i hlvala publici koja mi je pokazala ljubav koju sam osećao svih sedam godina", dodao je Obradović.

Aleksa Avramović je u samoj završnici izborio faul posle gotovo potrošenog napada Partizana. Zatim je pogodio jedno slobodno bacanje za 73:72 koji su bili preveliki teret domaćinu da "prelomi" meč u kojem je Kevin Panter bio izuzetno koristan. Postigao je "samo" 12 poena, ali uz malu potrošnju lopti što ga je iznelo na vrh liste najkorisniji igrač crno-belih. I što je za Partizan najvažnije pogađao je u važnim trenucima.

"Utakmica je odlučena u poslednjem minutu. Dobro je da smo je ovako zatvorili, jer smo u prethodnom periodu mnogo gubili u završnicama", rekao je Panter posle meča.



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićAleksa Avramović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara