Foto: MozzartSport
Foto: MozzartSport

Umesto velikog slavlja u Partizanovom avionu tišina i strepnja, ali na aerodromu potpuni preokret (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.04.23. | 06:15

Navijači dočekali ekipu Partizan Mozzart Beta posle istorijskog uspeha u Madridu

/Od izveštača MozzartSporta iz Madrida/

Iako je noć između četvrtka i petka trebalo da protekne u velikom slavlju posle dve istorijske pobede Partizan Mozzart Beta u Madridu protiv Reala, put za Beograd bio je potpuno suprotan, sve zbog divljačkog ispada Geršona Jabuselea i prekida utakmice. Umesto nasmejanih lica i pesme, put ka aerodromu u Madridu je protekao u tišini i strepnji zbog Dantea Egzuka i povrede stopala.

Izabrane vesti

Raspoloženje su u prvi mah popravili gromoglasni aplauzi navijača koji su bili u čarter letu za Beograd. Pošto su prvi stigli na aerodrom, sa velikim oduševljenjem su dočekali izabranike Željka Obradovića, a naravno najveći aplauz dobio je Egzum.

Iako su svi pružili reči ohrabljenja momku iz Australije koji je dominirao na parketu protiv Reala, jasno je bilo saigračima da je u tim momentima hteo pre svega da bude sam. Kretajući se kroz aerodrom sa štakama u pratnji devojke i oca Sesila dok je ostatak tima bio u restoranu gde su tiho raspravljali sve ono što se dogodilo.

Ovo nikada u karijeri nisam video. U Evroligi, ovo je presedan“, čulo se iz pravca stručnog štaba crno-belih.

Kako je vreme leta približavalo, a sati otišli daleko iza ponoću, tako se i raspoloženje polako popravljalo. Čak se i Dante opustio i krenio da se osmehuje. Pregledavao je društvene mreže, čitao komentare, uglavnom uz smejanje pokazivao devojci šta su sve ljudi pišu.

Pogledaj ovo, pišu da će sledeća utakmica biti bez navijača ha ha ha“, smejao se dok je čekao da autobus prebaci ekipu od aerodroma do aviona.

Na pisti ispred aviona je čak pokušao da napravi nekoliko koraka bez štaka, izgledalo je ohrabljujuće. Iako je teško očekivati da će istrčati na parket u utorak, u ovom momentu je najbitnije da nije teška povreda u pitanju iako je moglo da bude mnogo, mnogo gore.

Bio je to znak ostatku tima da krene da se šali i osmehuje. Ipak je savladan Real Madrid, ne samo savladan, nego deklasiran i to dva puta, nešto što nikada nije viđeno u ovom veku kada je Evroliga u pitanju.

Međutim, istorijsko veče je definitivno pokvareno, a to je posebno zasmetalo Kevinu Panteru, junaku prvog meča. Bio je ponosan na ekipu ističući da su zaslužili da vode 2:0 jer su to pokazali na parketu, da su se borili i ni u jednom trenutku nisu igrali prljavo.

U vazduhu dok je avion išao ka Beogradu i dalje je visila strepnja zbog zvaničnog saopštenja Evrolige, tek će u petak tokom dana biti poznato ko će sve moći da igra u utorak u Areni koja će biti dupke puna i koja će bez dileme biti naelektrisana kada bude došao Real.

Za svo to vreme, lekar ekipe, doktor Moma Jakovljević, neprestano je bio na telefonu pokušavajuči da utanači detalje Danteovog pregleda koji je zakazan za petak tokom dana kako bi se utvrdio tačan stepen povrede.

Sve na kraju, u zoru promenilo. Sunce je odavno svanulo, dok je ekipa preuzimala prtljag sa leta, već tada je mogla da se čuje pesma navijača.

A onda erupcija oduševljenja kada su momci izašli pred nekoliko desetina najvatrenijih navijača koji su pravili buku na aerodromu kao da ih je nekoliko stotina.

E tek tada se shvatilo šta je Partizan uradio, srušio je Kralja dva puta u Madridu, nešto što niko do sada nije uradio.


 

 


tagovi

KK PartizanKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara