Ekipa Partizan Mozzart beta (© Star Sport)
Ekipa Partizan Mozzart beta (© Star Sport)

Crno-beli spremni za Điro d’Italija: Virtus popunjen na svim pozicijama, Teodosić je neverovatan, ali idemo da pobedimo

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.03.23. | 09:25

Košarkaši Partizan Mozzart Beta će u okviru duplog kola Evrolige gostovati Virtus Bolonji i Olimpiji Milano ove sedmice

(od izveštača Mozzart Sporta iz Italije)

Posle trijumfa u poslednjim sekundama protiv Splita na Gripama, trojkom Džejmsa Nanelija, košarkaši Partizan Mozzart Beta nastavljaju sa borbom za plej-of Evrolige. Čekaju ih dva vrlo važna duela, protiv jednog od konkurenata Virtusa iz Bolonje i samo 48 sati kasnije protiv zahuktale Olimpije Milano.

Izabrane vesti

Ekspedicija iz Humske u sjajnoj atmosferi se okupila na aerodromu Nikola Tesla zajedno sa velikim brojem navijača Partizan Mozzart Beta. Jasno je da će crno-beli tim i u Italiji imati veliku podršku sa tribina. Po sletanju, tim ima slobodno vreme, a prvi trening je zakazan za večeras u Segafredo Areni, dok je okršaj sa timom Serđa Skariola zakazan za sutra od 20.30.

Sa učinkom 14-12 ekipa Željka Obradovića zauzima šestu poziciju na tabeli i još drži sve u svojim rukama kada je plasman u dogiravanje u pitanju. Ipak, na osam kola do kraja, od kojih će većinu odigrati do kraja meseca, crno-beli su svesni da ih čeka težak posao, počevši od gostovanja u Italiji.

"Sa utakmicom protiv Albe ušli smo u ciklus od 11-12 utakmica u 30 dana. Paklen je raspored u Evroligi i ABA ligi. Sledi Điro d’Italija. Idemo da pokušamo da izvučemo maksimum iz nas. Znamo da je telo malo istrošeno, ali imali smo relaksirajuci trening da napunimo baterije, da udjem u njihove kretnje i sutra ćemo imati uobičajeni trening, gde ćemo pokušati da se spremimo, adaptiram na salu i koševe. Znamo koliko može da donese pobeda, bićemo maksimalno motivisani a biće i dosta srpskih navijača i u Milanu i Bolonji. Idemo da igramo i pobedimo", rekao je Aleksa Avramović.

Dante Egzum svakoj utakmici pristupa na isti način.

"Svaka utakmica u Evroligi je najvažnija utakmica i sav fokus je na narednoj. U svaku ćemo ući, kao i dosad, sa željom da se borimo, to najvažnija stvar. Igranje u gostima uvek bude malo teže, ali uspećemo ako se budemo držali zajedno", istakao je Australijanac.

 Šta će biti potrebno za pozitivan rezultat u Bolonji? Virtus ima dve pobede manje, a u prethodnom kolu je doživeo težak poraz od Fenerbahčea (72:104).

"Pristup igri, agresivnosti u odbrani, tranzicija... Iskusan su tim, sa mnogo igrača koji dugo igraju na vrhunskom svetskom i evropskom nivou. Ozbiljnim pristupom možemo da odigramo dobru utakmicu i verujem da imamo šanse da pobedimo", jasan je Aleksa.

Skariolo je okupio iskusnu ekipu, ozbiljno nadogradio tim koji je minule sezone osvojio Evrokup. Ipak, ponajviše zbog kadrovskih problema su Bjankoneri oscilirali u dosadašnjem toku sezone, pa su tako jedva izašli na kraj sa Tortonom u nedelju uveče (91:90). Iskusni Toko Šengelija je dao odlučujuće poene sa linije penala, ali je susret obeležio Marko Belineli sa rekordom sezone - 32 poena - i sjajnih 9/16 van linije 6,75. Miloš Teodosić je odmarao, pa će punih baterija dočekati crno-bele.

"Popunjeni su na svim pozicijama. Znamo Teodosića, dugogodišnjeg nosilac svojih timova i reprezentacije Srbije, svakog igrača čini boljim. Belineli je možda jedan od najboljih šutera u Evroligi. Tu su i Šengelija, Kordinije, Ife Lundberg... Stvarno su dobar tim, ali to je Evroliga, svako svakog pobeđuje. Znamo koliko je Alba bila nezgodan protivnik, pre toga nas je pobedio Fenerbahče kod kuće. Živimo od utakmice do utakmice. Mislimo o njima, ali pre svega o nama, kako da se bolje pripremimo".

Egzum se posebno divi iskusnom srpskom plejmejkeru, ali ističe da su crno-beli skovali plan.

"On je neverovatan. Uradićemo koliko možemo da ga poremetimo. Imamo plan igre kao i uvek. Imamo plan za određene igrače, kao i na svakoj drugoj utakmici", dodao je Australijanac.

Kako sezona odmiče, tako je pritisak sve veći. Partizan nije uspeo da osvoji Kup Radivoja Koraća, ali je na dobrom putu da se u prvoj sezoni po povratku u elitno takmičenje plasira među osam najboljih. Ipak, ništa još nije gotovo, a tu je i jednako važna borba za prvo mesto na tabeli ABA lige, koja bi mogla da bude rešena narednog ponedeljka, kada će Partizan Mozzart Bet ugostiti Crvenu zvezdu u okviru 21. runde.

"Naučili smo da živimo sa tim. Ako hoćemo da igramo Top 8, moramo da pobeđujemo. Ako hoćeš da pobeđujes, moraš da imaš neki pritisak, s tim se nosiš", istakao je Avramović.

Izabranici Željka Obradovića su umalo zakomplikovali sebi situaciju u regionalnom prvenstvu u Splitu, ali je Naneli ogrnuo herojski plašt i trojkom u poslednjim sekundama stavio crno-bele u poziciju da odlučuju o svojoj sudbini.

"Nema opravdanja, nismo bili 100 odsto fokusirani, spremni... Imali smo veliku želju pobedimo, što svedoči i 96 poena. U odbrani je Škripalo, to je pad koncentracije, kad iz loše odbrane imate slobodna bacanja, omašite... Gripe su bile pune, napravili su sjajnu atmosferu. To je segment koji treba da poboljšamo, jer sa promašenim bacanjima nemamo šta da tražimo protiv Virtusa".

Egzum veruje da takve pobede mogu da uliju dodatno samopouzdanje ekipi.

"Ponekad je to nešto kratkotrajno, jednostavno ste ponekad malo smeteni, ali pokazali smo da možemo da se borimo i kada stvari ne nam ne ide sve od ruke. Rekli su da su imali 15 šuteva više od nas i dobiti takvu utakmicu je impresivno, ali se nadam se da više nećemo biti u toj poziciji, mada uliva samopouzdanje kad znate da možete da dobijete takvu utakmicu", zaključio je Dante Egzum.



tagovi

Aleksa AvramovićDante EgzumKK PartizanVirtus BolonjaOlimpija Milano

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara